HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 4. srpna 2015

SVOD

Okres Domažlice

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Meclov 4.8.2015 12:31:20
U Meclova se na likvidaci požáru pole o rozloze cca 200x50 metrů podílely jednotky HZS Domažlice, SDH Horšovský Týn, SDH Poběžovice a místního SDH. Majitel pozemku si zajistil oborání požárem zasažené plochy. Dle vyjádření zástupce zemědělské společnosti ke škodě nedošlo.

Stanice Domažlice(L), Horšovský Týn SMS,AMDS, S (U/V/H/P) , Meclov © AMDS, SMS, Poběžovice SMS,AMDS, PG+S (U/V/P)
Policie ČR

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Újezd, Petrovice 4.8.2015 15:46:09
U obce Petrovice se střetlo osobní auto s traktorem. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči z Domažlic z vozovky odstranili olej pomocí sorbentu. Nehoda uzavřela na místě dopravu pro kamiony.

Stanice Domažlice(L)
Policie ČR

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Hostouň 4.8.2015 16:52:01
V Hostouni místní dobrovolní hasiči zlikvidovali cca 1x1 metr velký požár trávy. Ke škodě nedošlo.

Hostouň SMS,AMDS, © (U/P)

Okres Klatovy

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Sušice, Albrechtice 4.8.2015 12:49:20
V Albrechticích profesionální a dobrovolní hasiči ze Sušice uhasili hořící křoviny a el. vedení. Na místo se dostavil technik ČEZ. Ke škodě nedošlo.

Stanice Sušice, Sušice AMDS, SMS, © (V/P)
Policie ČR, Pohotovostní služba el. rozvodných závod

4.8.2015 DN 2x vlak Babín.JPGDOPRAVNÍ NEHODA-ŽELEZNIČNÍ; Horažďovice 4.8.2015 13:22:16
V úterý 4. srpna 2015 na operačním středisku tísňové linky 112 v 13:20 hodin dostali zprávu, že na trati č. 190 Plzeň – České Budějovice poblíž obce Babín do sebe narazily dva rychlíky jedoucí v protisměru. Do dvou vykolejených vagonů narazila lokomotiva druhého vlaku a převrátila se mimo kolejiště. K nehodě vyrazily jednotky z Plzeňského i Jihočeského kraje a hasiči SŽDC obou krajů. Ve vlaku cestovalo odhadem do dvou stovek osob. Počet zraněných se v průběhu zásahu měnil – původní informace od posádky vlaku byla 30 zraněných, konečný počet se následně snížil na 15. Se třemi z nich odletěly do nemocnice vrtulníky LZS, ostatní odjeli sanitkami. Pro ostatní cestující přijel autobus z Košutky. Tím byli pasažéři po vyšetření převezeni na nádraží Horažďovice Předměstí, odkud jim ČD zajistili náhradní autobusovou dopravu. Jejich osobní věci, kola a další zavazadla byla převezena Jejich osobní věci, kola a další zavazadla byla převezena na obvodní oddělení PČR. Cestujícím hasiči zajistili posttraumatickou péči, na místě jim se zvládnutím stresu pomáhal jihočeský psycholog a dva členové týmu z obou krajů. Při příjezdu jednotek nebyla v místě přehledná situace. Hasiči v prvních chvílích se soustředili na cestující. Zraněné pomohli z vlaku vynést a následně pomáhali ZZS při jejich ošetření a transportu do vrtulníků a sanitek. Ostatním cestujícím pak pomáhali vystoupit z vlaku a převáděli je bezpečně přes koleje do nedalekého remízku, kde je vyšetřili záchranáři a kde jim byl poskytnut co možná nejlepší komfort v těžké situaci. Když byli všichni cestující z vlaků venku, museli hasiči počkat na vypnutí trakčního vedení. Po jeho vyzkratování započala PČR a drážní inspekce s vyšetřováním nehody. Následně byl stanoven postup odstranění vagónů z kolejiště. Jednotky HZS se postupně vrátily na základny. Na místě zůstali hasiči SŽDC a jako posila k nim míří těžká technika a tank z Prahy. Vzhledem k tomu, že vyprošťovací práce potrvají minimálně dva dny, zapůjčili hasiči z Klatov svým kolegům týlový kontejner. Generální ředitelství ČD zřídilo infolinku 800 101 001.

Stanice Klatovy(L), Stanice Horažďovice, Stanice Plzeň Košutka (L), Stanice Nepomuk, HZS Strakonice - JČK, Stanice Plzeňského kraje - KŘ
SŽDC Plzeň, SŽDC České Budějovice, SŽDC Praha
Horažďovice AMDS, SMS, © (V/H/P), Malý Bor © AMDS, SMS(P), Velké Hydčice © SMS, AMDS (P),
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Mochtín, Újezdec 4.8.2015 14:15:25
U obce Újezdec se na likvidaci požáru podílely jednotky HZS Klatovy, SDH Klatovy, SDH Luby a SDH Bezděkov. Jednalo se o požár pole a balíků slámy. Již při příjezdu jednotek byl na místě majitel s traktorem, který požářiště postupně oborával. T9m hasičům významně pomohl v boji proti plamenům. Hasiči v první fázi zabránili šíření ohně do obce a do lesa. Čerpací stanoviště zřídili na rybníku v Mochtíně. Požár napáchal škody předběžně za 10 tisíc korun.

Stanice Klatovy(L), BEZDĚKOV AMDS, SMS, © (KT)(P), Klatovy AMDS, SMS, © (P), Klatovy Luby AMDS, SMS, © (P)
Policie ČR

4.8.2015 požár Petrovice.bmpPOŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Měčín, Petrovice 4.8.2015 14:25:34
U Petrovic došlo k požáru oboraného pole o rozloze cca 12 hektarů a uprostřed něj shořel strom. Na místě zasahovaly jednotky HZS Nepomuk, SDH Měčín, SDH Plánice, SDH Předslav a SDH Žinkovy. Požár se obešel beze škod.

Stanice Klatovy(L), Měčín SMS, AMDS,© (P), Plánice AMDS, SMS, © (P), Předslav AMDS, SMS, ©, Stanice Nepomuk, Žinkovy © AMDS, SMS (P)
Policie ČR

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Malý Bor, Týnec 4.8.2015 17:15:29
K požáru posekaného pole u Týnce vyslalo operační středisko v první vlně jednotky HZS i SDH Horažďovce a SDH Malý Bor s celkem pěti cisternami a v zápětí je posílilo ještě o další čtyři cisterny jednotek HZS Sušice, SDH Budětice, SDH Rabí a místního SDH. Z důvodu hustého zakouření byl na přilehlé komunikaci zastavena doprava. Místní zemědělec pomohl s likvidací požáru tím, že pole oboral. Požár o rozloze cca 10 hektarů se podařilo hasičům zlikvidovat do dvou hodin od zahájení zásahu. Dobrovolní hasiči na místě zůstali do rána na dohlídce. Požár napáchal škody předběžně za 19 tisíc korun.

Stanice Klatovy(L), Stanice Horažďovice, Stanice Sušice, BUDĚTICE AMDS, SMS, © (V/P), Horažďovice AMDS, SMS, © (V/H/P), Malý Bor © AMDS, SMS(P), Rabí AMDS, SMS, © (P), Týnec u Horažďovic SMS,AMDS
Policie ČR

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Nýrsko 4.8.2015 17:37:04
V Nýrsku místní dobrovolní hasiči prolili vodou plochu 10x3 metry doutnající hrabanky a trávy. Ke škodě nedošlo.

Nýrsko PG,AMDS,SMS (U/H/P)

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Poleň, Zdeslav 4.8.2015 19:07:05
Mezi obcemi Zdeslav a Poleň jednotka HZS Klatovy společně s dobrovolnými hasiči z Běhařova, Černíkova, Chudenic, Kolovče a místními zlikvidovali požár o rozloze cca 100x50 metrů. Ke škodě nedošlo.

Stanice Klatovy(L), BĚHAŘOV AMDS, SMS ©, Černíkov © AMDS, SMS, Koloveč (P) SMS, ©,AMDS, Chudenice AMDS, SMS, © (P), Poleň AMDS, SMS(P)
Policie ČR

Okres Plzeň-jih

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA;Plzeň-jih, Přeštice, Přeštice 4.8.2015 12:44:55
Požár trávy podél trati zlikvidovali jednotky HZS Přeštice a SŽDC Plzeň. Po dobu zásahu byla zastavena trať. Ke škodě nedošlo.

SŽDC Plzeň, Stanice Přeštice(L)
Policie ČR

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Blovice 4.8.2015 13:17:22
V Blovicích za sběrným dvorem místní dobrovolní hasiči odřezali nebezpečné větve hrozící pádem, poražení stromu je v kompetenci technických služeb města. Nebezpečný prostor je obehnaný páskou vstup zakázán.

Blovice PG,SMS,AMDS (U/V/H/P)

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Spálené Poříčí 4.8.2015 14:20:26
U Spáleného Poříčí bojovaly jednotky HZS Slovany, SDH Blovice, SDH Nezvěstice a místního SDH s požárem pole na ploše cca 200x200 metrů. Na místě s oboráním pomáhal místní zemědělec. Na poli hořela posečená sláma, požár se částečně rozšířil na nízký porost na okraji lesa. Díky hasičům se dál do lesa požár nerozšířil. Na místě jednotky provedli několikrát dohlídku. Ke škodě nedošlo.

Stanice Plzeň Slovany, Nezvěstice © AMDS, SMS (P), Blovice PG,SMS,AMDS (U/V/H/P), Spálené Poříčí PG,SMS,AMDS (P)
Policie ČR

POŽÁR-PRŮMYSLOVÉ,ZEMĚDĚLSKÉ OBJEKTY,SKLADY; Útušice 4.8.2015 15:08:04
V Útušicích jednotky HZS Slovany, SDH Černice a Štěnovic zlikvidovali požár trávy o rozloze cca 50 čtverečních metrů. Ke škodě na majetku nedošlo.

Stanice Plzeň Slovany, Černice © AMDS, SMS, Štěnovice SMS,AMDS,©, PG, (H/P)
Policie ČR, Pohotovostní služba el. rozvodných závod

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Zemětice 4.8.2015 20:19:49
V areálu zemědělského družstva v Zeměticích jednotky HZS Staňkov, SDH Merklín, Stod a místního SDH zlikvidovali požár stohu a louky v okolí.

Stanice Staňkov, Stanice Plzeň Košutka (L), Stod AMDS, SMS (P), Merklín PG, AMDS, SMS (H/P) , Zemětice AMDS, SMS
Policie ČR

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Dobřany, Šlovice 4.8.2015 22:16:10
K dopravní nehodě 2 osobních aut na přivaděči k D5 ve směru na Přeštice vyjely jednotky HZS Střed a Slovany. Hasiči zajistili místo a opatřili vozidla proti požáru. Nehoda se obešla bez zranění.

Stanice Plzeň Slovany, Stanice Plzeň Střed
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

Okres Plzeň-město

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Plzeň, Skvrňany, Podnikatelská 4.8.2015 15:09:18
V Plzni Skvrňanech hasiči z Košutky a ze Slovan zlikvidovali naftu uniklou z poškozené nádrže NA. Menší množství nafty nateklo do retenčních nádrží uvnitř podniku. Hasiči přečerpávali naftu do náhradních barelů. Na likvidaci uniklé nafty použili sorpční hady a sorbent.

Stanice Plzeň Košutka (L), Stanice Plzeň Střed
Policie ČR, Vodárenská pohotovostní služba

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Plzeň, Východní Předměstí, Americká 4.8.2015 18:35:02
V Plzni na Americké hasiči z PS Střed otevřeli omylem uzamčené osobní auto, ve kterém zůstaly životně důležité léky.

Stanice Plzeň Střed

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Plzeň, Doudlevce, Samaritská 4.8.2015 19:49:26
V Plzni Doudlevcích hasiči ze Slovan odstranili z vozovky provozní kapaliny uniklé v důsledku nehody 4 osobních aut. Nehoda se obešla bez zranění.

Stanice Plzeň Slovany
Policie ČR

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Plzeň, Slovany, Doudlevce, Malostranská 4.8.2015 21:16:21
V Plzni Doudlevcích u řeky hasiči ze Slovan uhasili opuštěné ohniště.

Stanice Plzeň Slovany
Policie ČR

POŽÁR-POPELNICE, KONTEJNER, ODPAD, OSTATNÍ; Plzeň, Východní Předměstí, Koterovská 4.8.2015 23:40:12
V Plzni na Koterovské hasiči ze Slovan uhasili požár odpadu v plastovém kontejneru. Ke škodě nedošlo.

Stanice Plzeň Slovany
Policie ČR

Okres Plzeň-sever

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Česká Bříza 4.8.2015 11:22:59
U České Břízy hasiči z Košutky společně s dobrovolnou jednotkou z Třemošné prolili vodou místo po včerejším požáru.

Stanice Plzeň Košutka (L), Třemošná © SMS, AMDS (P)

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Nýřany, Výhledy 4.8.2015 12:21:02
V Nýřanech místní profesionální a dobrovolní hasiči zlikvidovali požár odpadu biologického charakteru.

Nýřany KANG, AMDS, SMS (U/V/H/P), Stanice Nýřany
Policie ČR

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Pňovany 4.8.2015 15:31:58
U Pňovan hasiči z Nýřan společně s Vodní záchrannou službou vytáhli z Hracholuské přehrady převrácenou plachetnici. Motor se z hloubky vylovit nepodařilo. Další postup při jeho vylovení je v kompetenci VZS popřípadě potápěčů.

Stanice Nýřany
Policie ČR

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Ostrov u Bezdružic, Krsov 4.8.2015 15:40:52
U obce Krsy došlo k požáru hrabanky, oheň poničil i několik mladých stromků na ploše cca 40x20 metrů. Požár by podle předběžných odhadů neměl přesáhnout 5 tisíc korun. Na místě zasahovaly jednotky HZS Plzeň Košutka, SDH Konstantinovy Lázně, SDH Krsy a SDH Ostrov u Bezdružic.

Stanice Tachov(L), Konstantinovy Lázně AMDS,SMS, © (P), Stanice Plzeň Košutka (L), Krsy ©, AMDS, SMS, Ostrov u Bezdružic AMDS, SMS
Policie ČR

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Nýřany 4.8.2015 16:24:48
U 97. kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu bouchly kamionu přední pneumatiky a pravděpodobně v důsledku toho se kamion převrátil ze srázu přes střechu. K nehodě vyslalo operační středisko profesionální i dobrovolné hasiče z Nýřan a z protisměru jednotku za Slovan. Obě osoby, které ve vozidle cestovaly, odvezla ZZS do nemocnice. Hasiči přečerpali naftu do záchytných nádrží a ošetřili povrch dálnice pomocí sorbentu. Na místě bezpečnost provozu zajišťovala SSÚD.

Stanice Plzeň Košutka (L), Stanice Nýřany, Stanice Plzeň Slovany, Nýřany KANG, AMDS, SMS (U/V/H/P)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Třemošná 4.8.2015 16:37:44
Ve středu 4. srpna 2015 pár minut po půl páté odpoledne vyjeli hasiči z Košutky a ze Středu k tragické nehodě, která se stala u Třemošné. Na "prokletém" úseku silnice I/27 od obchvatu Třemošné až k odbočce na Horní Břízu letos hasiči zasahovali více jak u třech desítek nehod. V tomto případě osobní auto vjelo přímo pod nákladní vozidlo převážející písek. Posádka kamionu vyvázla bez zranění. V osobním autě cestovaly dvě dospělé osoby a dvě malé děti. Spolujezdec nehodu nepřežil, řidička i malí pasažéři museli být transportováni do nemocnice. Jedno z dětí museli hasiči pomocí hydraulického zařízení vyprostit, s ním odletěl do nemocnice vrtulník LZS. Hasiči pomáhali při ošetření a transportu zraněných. Na místo ZZS zajistila interventa na poskytnutí posttraumatické péče. Silnice byla po dobu zásahu a policejního vyšetřování zcela neprůjezdná.

Stanice Plzeň Košutka (L), Stanice Plzeň Střed
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

4.8.2015 DN Luhov.JPGDOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Líšťany, Luhov 4.8.2015 21:50:35
U obce Luhov hasiči z Košutky pomohli ZZS při ošetření zraněného motorkáře a s jeho transportem do sanitky. Z havarované motorky provozní kapaliny neunikly. Místo události si převzala PČR:

Stanice Plzeň Košutka (L)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

 

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Blatnice 4.8.2015 23:39:17
Za Blatnicí ve směru na Kamenný Újezd profesionální a dobrovolní hasiči z Nýřan společně s místní SDH a Heřmanovy Huti zlikvidovali požár louky na ploše cca 20x50 metrů. Ke škodě nedošlo.

Nýřany KANG, AMDS, SMS (U/V/H/P), Blatnice SMS,AMDS,©, Heřmanova Huť © AMDS, SMS (H/P), Stanice Nýřany
Policie ČR

Okres Rokycany

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Zbiroh, Pujmanové 585 4.8.2015 15:58:57
Ve Zbirohu hasiči z Rokycan a místního SDH otevřeli byt, ze kterého unikala voda, tu zastavili. Místo události si převzala PČR.

Stanice Rokycany, Zbiroh ©,SMS,AMDS (V/U/H/P)
Policie ČR

POŽÁR-POPELNICE, KONTEJNER, ODPAD, OSTATNÍ; Dobřív 4.8.2015 17:40:18
V Dobřívě místní jednotka SDH zlikvidovala cca 2x2 metry velký požár hrabanky. Ke škodě nedošlo.

Dobřív © SMS, AMDS (P)

Okres Tachov

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA;Trpísty, Sviňomazy 4.8.2015 12:23:32
U obce Sviňomazy jednotky HZS Stříbro a SDH Nýřany, Pernarec, Stříbro, Svojšín a Úněšov zlikvidovali požár strniště o rozloze cca 4 hektary. Ještě před příjezdem jednotek se o likvidaci požáru pokoušeli zaměstnanci, kteří obsluhovali kombajn, pomocí hasicích přístrojů. Místní hospodářská společnost poskytla traktor, který požářiště celé zkultivátoroval. Při cestě hasiči museli uříznout jednomu stromu dvě duté větve a druhý strom celý porazit, protože hořel uvnitř. Ke škodám nedošlo.

Stanice Tachov(L), Kladruby (TC) AMDS,SMS, © (P), Stříbro AMDS, SMS (P), Svojšín © AMDS (P), Stanice Stříbro, Pernarec © SMS, AMDS, Nýřany KANG, AMDS, SMS (U/V/H/P) , Pňovany © AMDS SMS (P), Úněšov SMS, AMDS, © (P)
Policie ČR, Podniky, firmy

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Bezdružice, Dolní Polžice 4.8.2015 12:55:21
U Dolních Polžic dobrovolní hasiči z Konstantinových Lázní prolili vodou ohnisko na louce o velikosti cca 4x5 metrů. Ke škodě nedošlo.

Konstantinovy Lázně AMDS,SMS, © (P)
Policie ČR

4.8.2015 požár pole Trpísty.jpgPOŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Trpísty 4.8.2015 15:26:32
Požár strniště o rozloze cca 0,5 hektaru a meze u kolejí cca 20x30 metrů zlikvidovaly společně s hasiči ze Stříbra dobrovolní hasiči Stříbro, Úněšov a Pernarec. Požářiště před příjezdem jednotek oboral majitel pole traktorem. Ke škodě nedošlo.

Stanice Tachov(L), Stříbro AMDS, SMS (P), Stanice Stříbro, Pernarec © SMS, AMDS, Úněšov SMS, AMDS, © (P)
Policie ČR, Podniky, firmy

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Lesná 4.8.2015 16:17:51
Hasiči z Tachova u Lesné prolili vodou cca 10x5 metrů doutnající hrabanky. Po dohodě s polesným nepřekročila předběžně škoda 2 tisíce korun.

Stanice Tachov(L)
Policie ČR

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Chodová Planá 4.8.2015 17:52:42
Za cedulí obce Chodová Planá ve směru na Plzeň havarovalo osobní auto. K nehodě vyjely jednotky HZS Tachov, SDH Planá a z Karlovarského kraje hasiči ze stanice Mariánské Lázně. Při příjezdu jednotek o zraněnou osobu pečovala ZZS. Hasiči následky nehody zlikvidovali.

Stanice Tachov(L), Planá KANG, ©, AMDS (U/H/P) , Stanice Mariánské Lázně - KVK
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-Z VODY; Chodová Planá 4.8.2015 19:10:19
U Chodové Plané místní dobrovolní hasiči vyprostili z bahna malé srnče. Bohužel na následky vysílení zahynulo.

Chodová Planá AMDS,KANG,© (U/H/P)

Středočeský kraj, okres Rakovník

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Slabce, Skupá 4.8.2015 14:40:22
Z Plzneňského kraje vyjel odřad do Středních Čech na pomoc při likvidaci rozsáhlého požáru u Olešné na Rakovnicku. Vyslali jsme další 4 cisterny, tentokrát z Přeštic, Staňkova a Stříbra. Ještě předtím, než konvoj dorazil na místo, pomohli hasiči ještě s dalšími našimi jednotkami SDH Chříč, Mlečice, Podmokly a Zvíkovec s likvidací dalšího rozsáhlého požáru za hranicemi našeho kraje u obce Skupá. Po likvidaci tohoto požáru se dobrovolní hasiči vrátili na své základny a odřad se přesunul do Olešné.

Stanice Staňkov, Zvíkovec AMDS, SMS,© (V/H/P) , Stanice Stříbro, Stanice Plzeň Košutka (L),
Mlečice © SMS, AMDS (P), Podmokly(P) © AMDS, SMS (RO), Stanice Přeštice(L), Chříč © AMDS, SMS (P)  

vytisknout  e-mailem