HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 5. srpna 2015

SVOD

Okres Domažlice

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT-UZAVŘENÉ PROSTORY, VÝTAH; Domažlice, Týnské Předměstí, Mánesova 5.8.2015 7:41:50
V Domažlicích hasiči zachránili osobu z porouchaného výtahu. Muž vyvázl bez újmy na zdraví.

Stanice Domažlice(L)

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Horšovský Týn, Lazce 5.8.2015 14:56:37
U obce Lazce jednotky HZS Domažlice a Staňkov ve spolupráci s dobrovolnými hasiči z Blížejova, Horšovského Týna a Poběžovic zlikvidovaly požár strniště na ploše cca 200x250 metrů. Ke škodě nedošlo.

Stanice Domažlice(L), Stanice Staňkov, Blížejov(P) © AMDS, SMS, Horšovský Týn SMS,AMDS, S (U/V/H/P) , Mířkov ©,SMS,AMDS (P), Poběžovice SMS,AMDS, PG+S (U/V/P)
Policie ČR

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Velký Malahov, Jivjany 5.8.2015 15:14:14
Třetí stupeň požárního poplachu byl vyhlášen po třetí hodině odpoledne u obce Jivjany. K rozsáhlému požáru pole, louky a lesa vyslalo operační středisko postupně 11 jednotek. (HZS Nýřany a Stříbro; SDH Heřmanova Huť, Horšovský Týn, Kladruby, Staňkov, Staré Sedlo, Stod, Stříbro, Velký Malahov a Zhoř.) Na požářišti se točilo celkem 14 cisteren. Při příjezdu na místo se jednotky prioritně soustředili na to, aby se plameny nerozšiřovaly dál do lesa. Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu za zhruba hodinu a půl. Kolem šesté hodiny večer se první jednotky začaly vracet na základny. Na místě pak na dohlídku zůstali dobrovolní hasiči z Velkého Malahova. Požár napáchal škody na obecním lese za přibližně 50 tisíc korun. Na strništi škody nevznikly a majitelé louky se doposud nevyjádřili.

Stanice Tachov(L), Stanice Domažlice(L), Kladruby (TC) AMDS,SMS, © (P), Staré Sedlo AMDS, SMS © (H), Stříbro AMDS, SMS (P), Stanice Stříbro, Horšovský Týn SMS,AMDS, S (U/V/H/P) , Zhoř AMDS (P), Heřmanova Huť © AMDS, SMS (H/P) , Staňkov ©,SMS,AMDS (H/P), Velký Malahov © AMDS, SMS, Stod AMDS, SMS (P), Stanice Nýřany, Stanice Plzeňského kraje - KŘ
Policie ČR

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI;Domažlice, Česká Kubice, Horní Folmava 5.8.2015 16:21:12
V České Kubici hasiči z Domažlic z vozovky pomocí sorbentu odstranili naftu uniklou z kamionu.

Stanice Domažlice(L)

Okres Klatovy

TECHNICKÁ POMOC-VRTULNÍK LZS - VYZVEDNUTÍ LEZCE; Železná Ruda, Hojsova Stráž 5.8.2015 10:06:56
Hasiče - leteckého záchranáře ze stanice Přeštice vyzvedl vrtulník LZS a odletěl s ním na Šumavu zachránit dvě osoby německé národnosti, které spadly ze skály Svaroh. Při příletu se hasič s lékařkou pomocí palubního jeřábu spustil ke zraněným osobám a následně pomáhal dostat se na místo i zdravotní sestře. Pomáhal s transportem zdravotnického materiálu a při uložení pacientů do vakuových matrací, ošetření a transportu do vrtulníků. Na místo přilétl i vrtulník z Německa a dále se dostavili členové horské služby obou států. Ženu transportoval vrtulník do nemocnice v Deggendorfu a s mužem odletěl vrtulník do FN Plzeň.

Stanice Přeštice(L) Zdravotnická záchranná služba

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Nýrsko, Práce 5.8.2015 13:20:19
U Nýrska jednotky HZS Klatovy a místního SDH zlikvidovali požár lesní školky na ploše cca 100x50 metrů. Výše škod zatím nebyla vyčíslena.

Stanice Klatovy(L), Nýrsko PG,AMDS,SMS (U/H/P)
Policie ČR 
 
POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Malý Bor 5.8.2015 13:40:19
U Malého Boru bojovaly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Horažďovic společně s místními hasiči a jednotkou SDH Pačejov s požárem pole o rozloze cca 100x40 metrů. Oheň se částečně rozšířil i na okraj vysokého lesa. Čerpací stanoviště hasiči zřídili na nedalekém rybníku. Místní dobrovolní hasiči dozorovali nad požářištěm do sedmi hodin ráno.

Stanice Klatovy(L), Stanice Horažďovice, Horažďovice AMDS, SMS, © (V/H/P), Malý Bor © AMDS, SMS(P), Pačejov AMDS, SMS,©(P)
Policie ČR 
 
POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Ježovy 5.8.2015 16:18:46
U obce Ježovy jednotky HZS Klatovy, SDH Chudenice a SDH Švihov zlikvidovali požár strniště na ploše cca 0,5 hektaru.

Stanice Klatovy(L), Chudenice AMDS, SMS, © (P), Švihov AMDS, SMS, © (V/P)
Policie ČR

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Myslív, Milčice 5.8.2015 16:35:41
U Myslíva požár pšenice na ploše cca 1,5 hektaru zlikvidovaly jednotky HZS Nepomuk, SDH pačejov a místního SDH. Požár napáchal škody předběžně za 20 tisíc korun.

Stanice Klatovy(L), Milčice SMS, AMDS, Myslív AMDS, SMS, ©, KANG(P), Pačejov AMDS, SMS,©(P), Stanice Nepomuk
Policie ČR

TECHNICKÁ POMOC-TRANSPORT NADMĚRNÉHO PACIENTA; Sušice, Nádražní 5.8.2015 19:27:43
V Sušici hasiči pomohli ZZS transportovat pacienta do sanitky.

Sušice AMDS, SMS, © (V/P)

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Sušice, Pravdova 5.8.2015 20:14:30
V Sušici hasiči otevřeli omylem zabouchnutý byt.

Stanice Sušice
Policie ČR 
 
Okres Plzeň-jih

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Vlčí 5.8.2015 12:29:27
U Vlčí bojovaly profesionální i dobrovolné jednotky z Přeštic společně s SDH Měčín s požárem strniště a přilehlém remízku na ploše cca 1,5 hektaru. Pole oborávali místní zemědělci. Požár se díky hasičům nerozšířil do lesa.

Stanice Přeštice(L), Měčín SMS, AMDS,© (P), Přeštice ©, SMS, AMDS (V/P)
Policie ČR

5.8.2015 požár pole Robčice.JPGPOŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Útušice, Robčice 5.8.2015 12:31:23
U Robčic zasahovalo celkem 5 jednotek PO s požárem pole. Kromě místních dobrovolných hasičů se na místě vystřídaly jednotky HZS Plzeň Slovany a Střed, dále dobrovolné jednotky z Dobřan a Štěnovic. Požár se obešel beze škod. Na místě zůstali hasiči 4 hodiny na dohlídku.

Stanice Plzeň Slovany, Litice AMDS, SMS, © (V/P), Dobřany PG, AMDS, SMS (V/U/H/P), Robčice AMDS, SMS, Štěnovice SMS,AMDS,©, PG, (H/P), Stanice Plzeň Střed
Policie ČR

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Nové Mitrovice, Nechanice 5.8.2015 14:34:42
U obce Nechanice jednotky HZS Nepomuk a SDH Spálené Poříčí zlikvidovali požár hromady sena a okolí na ploše cca 5x5 metrů. Jednalo se o neuhlídané pálení.

Stanice Nepomuk, Spálené Poříčí PG,SMS,AMDS (P)
Policie ČR

Okres Plzeň-město

POŽÁR-POPELNICE, KONTEJNER, ODPAD, OSTATNÍ; Plzeň, Slovany, Lobzy, Na Cihlářce 5.8.2015 2:23:36
V Plzni Lobzích bylo ohniště po vypalování kabelů uhašeno před příjezdem jednotky ze Slovan.

Stanice Plzeň Slovany
Policie ČR

5.8.2015 odstranění nánosů bahna z vozovky u St. Plzence.JPGÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-NA POZEMNÍ KOMUNIKACI; Starý Plzenec 5.8.2015 8:44:09
Za Starým Plzencem ve směru na Šťáhlavy hasiči ze Slovan odstranili z vozovky nánosy bahna pomocí vysokotlakého proudu.

Stanice Plzeň Slovany

DOPRAVNÍ NEHODA-SE ZRANĚNÍM OSOB; Plzeň, Jižní Předměstí, Hřímalého 5.8.2015 9:29:40
V Plzni na křižovatce ulic Thámova a Hřímalého jednotka se stanice Střed zlikvidovali provozní kapaliny uniklé v důsledku střetu dvou osobních aut. Nehoda se obešla bez zranění.

Stanice Plzeň Střed

Okres Rokycany

TECHNICKÁ POMOC-OTEVŘENÍ UZAVŘENÝCH PROSTOR; Holoubkov, Dům s pečovatelskou službou 5.8.2015 12:39:21
V Holoubkově v domě s pečovatelskou službou jednotka z Rokycan otevřeli zabouchnuté dveře do pokoje v domě s pečovatelskou službou.

Stanice Rokycany
Policie ČR

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Hlohovice, Svinná 5.8.2015 14:07:51
Požár pole mezi Svinnou a Hlohovicemi o rozloze cca 80x50 metrů zlikvidovaly společnými silami jednotky HZS Radnice, SDH Hlohovice, SDH Němčovice, SDH Prašný Újezd a SDH Radnice. Místní zemědělec pomáhal při požáru tím, že hořící pole oboral.

Stanice Rokycany, Hlohovice ©,SMS, AMDS (RO) (P), Mlečice © SMS, AMDS (P), Němčovice © AMDS, SMS (V/P), Prašný Újezd AMDS, SMS, Radnice ©, SMS, AMDS (P), Stanice Radnice
Policie ČR

Okres Tachov

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Chodová Planá, Holubín 5.8.2015 10:19:04
Za Chodovou Planou ve směru na M. Lázně hasiči ze stanice Tachov společně s dobrovolnou jednotkou z Plané zajistili místo nehody dvou dodávek a opatřili obě vozidla proti požáru.

Stanice Tachov(L), Planá KANG, ©, AMDS (U/H/P)
Policie ČR

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Trpísty 5.8.2015 16:30:26
Kolem pěti hektarů částečně posečeného pole zničil požár. Napáchal škody předběžně za 225 tisíc korun. Zlikvidovaly ho jednotky HZS Plzeň Košutka a SDH Černošín, Pernarec, Pňovany, Svojšín, Trpísty, Úněšov a Všeruby. S likvidací požáru pomáhal místní zemědělec.

Stanice Tachov(L), Černošín SMS,©,AMDS(TC) (P), Svojšín © AMDS (P), Pernarec © SMS, AMDS, Stanice Plzeň Košutka (L), Trpísty SMS, Pňovany © AMDS SMS (P), Úněšov SMS, AMDS, © (P), Všeruby (PS) © SMS, AMDS
Policie ČR

vytisknout  e-mailem