HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 8. února 2015

SVOD

 

 

 

 

 

Okres Domažlice

8.2.2015 DN Blížejov.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Domažlice, Blížejov 8.2.2015 8:04:06
Hasiči z Domažlic zajistili v Blížejově místo nehody osobního auta, které se převrátilo na bok. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny. Po naložení vozidla na odtahovou službu hasiči uklidili z vozovky zeminu a trosky nabouraného auta. Nehoda si vyžádala jedno zranění.

Stanice Domažlice(L)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Domažlice, Město, Hradská 8.2.2015 16:33:17
V Domažlicích na žádost ZZS vyjeli hasiči pomoct pacientovi, na kterého v ul. Hradská spadla část zdiva. Pacient byl vyproštěn před příjezdem hasičů. Hasiči asistovali ZZS při ošetření pacienta, po jeho stabilizaci ho pomohli transportovat do sanitního vozu. Místo události si převzala Policie ČR.

Stanice Domažlice(L)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRAŇOVÁNÍ PŘEKÁŽEK; Domažlice, Bělá nad Radbuzou, Čečín 8.2.2015 16:51:56
V obci Čečín jednotka SDH Bělá nad Radbuzou odstranila z vozovky padlý strom.

Bělá nad Radbuzou ©,SMS,AMDS

Okres Klatovy

POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Klatovy, Černíkov 8.2.2015 13:09:11
V Černíkově hasiči z Klatov společně s místní JSDH zlikvidovali požár sazí v komíně. Požár napáchal škody za 10 tisíc korun.

Stanice Klatovy(L), Černíkov
Policie ČR

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Klatovy, Petrovice u Sušice 8.2.2015 20:36:11
Hasiči ze Sušice zajistili cca 500 metrů před obcí Petrovice u Sušice místo nehody osobního auta. Vozidlo se převrátilo do příkopu na střechu. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči převrátili vozidlo zpět na kola, odtah si zajistil majitel sám. Provozní kapaliny neunikly.

Stanice Sušice
Policie ČR

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Klatovy, Železná Ruda, Špičák 8.2.2015 22:07:11
V Železné Rudě místní hasiči vyprostili z vysoké závěje osobní vozidlo. Nehoda se obešla bez zranění, provozní kapaliny z vozidla neunikly.

Železná Ruda PG, AMDS, SMS (O/H)
Policie ČR

Okres Plzeň-jih

8.2.2015 DN Černotín.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Plzeň-jih, Dnešice, Černotín 8.2.2015 7:53:41
Hasiči z Přeštic vyjeli do Černotína k dopravní nehodě osobního auta. Vozidlo se převrátilo mimo komunikaci na střechu. Osoby se dostali mimo vozidlo před příjezdem složek IZS. Jejich zdravotní stav zkontroloval lékař, všichni vyvázly bez zranění. Hasiči převrátili vozidlo zpět na kola a vyprostili ho na komunikaci. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny.

Stanice Přeštice(L)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

Okres Plzeň-sever

POŽÁR-DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY; Plzeň-sever, Bezvěrov 8.2.2015 10:21:19
Do Bezvěrova k požáru osobního auta vyslalo operační středisko jednotky HZS Košutka a SDH Bezvěrov a prostřednictvím KOPIS KVK požádalo o spolupráci jednotku HZS Toužim. Požár hasiči zlikvidovali vysokotlakým proudem. Oheň napáchal škody za 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 15 tisíc. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje, pravděpodobně se jednalo o technickou závadu.

Stanice Plzeň Košutka (L), Bezvěrov ©, AMDS, Stanice Toužim -KVK, Stanice Plzeňského kraje - KŘ
Policie ČR

8.2.2015 DN Chrančovice.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Plzeň-sever, Všeruby, Popovice 8.2.2015 12:06:51
Hasiči z Košutky zajistili na silnici I/20 za odbočkou na Chrančovice místo nehody dvou osobních aut. Dvěma dospělým osobám a malému dítěti hasiči poskytli předlékařskou péči. Dítěti věnovali hasiči plyšovou hračku. Všechny tři zraněné předali hasiči do péče LZS a ZZS. Zásah ztěžovalo složkám IZS špatné počasí, silný vítr vál sníh z pole přes silnici, viditelnost byla téměř nulová. Na místě se staly další nehody, dvě auta sjela z vozovky do pole. Tyto nehody se obešly bez zranění, z vozidel neunikly žádné provozní kapaliny. Posádkám hasiči zajistili tepelný komfort. Velitel zásahu rozhodl uzavřít hlavní tah Plzeň-KV v obou směrech, PČR požádal o odklon dopravy. Po odletu vrtulníku se dvěma zraněnými se pokusili hasiči zprovoznit jeden jízdní pruh, ale meteorologická situace tomu zabránila. V 13:45 hasiči započali řídit dopravu kyvadlově jedním jízdním pruhem, v 14:00 byl provoz na silnici obnoven, hasiči předali místo události policii a vrátili se na základnu.

Stanice Plzeň Košutka (L)
Policie ČR, Armáda ČR - jiné, Zdravotnická záchranná služba

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRAŇOVÁNÍ PŘEKÁŽEK; Plzeň-sever, Plasy, Lomnička 8.2.2015 13:49:06
V obci Lomnička hasiči z Plas odstranili z vozovky padlý strom.

Stanice Plasy

POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Plzeň-sever, Mrtník 8.2.2015 19:56:33
V obci Mrtník jednotky HZS Plasy a SDH Horní Bělá zlikvidovali požár sazí v komíně pomocí písku a kominického náčiní. Majiteli byl doporučen 12 hodinový dohled a před dalším použitím si nechat zkontrolovat komín oprávněnou osobou. Ke škodě nedošlo.

Horní Bělá SMS,AMDS, Stanice Plasy, Mrtník
Policie ČR

Okres Rokycany

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Rokycany, Mýto 8.2.2015 6:13:58
Hasiči z Rokycan mezi Mýtem a Cheznovicemi vyprostili vozidlo z příkopu a odstavili ho ke krajnici. Odtah si majitel zajistil sám. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny. Nehoda si vyžádala jedno zranění. Po dohodě s PČR se jednotka vrátila na základnu.

Stanice Rokycany
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

TECHNICKÁ POMOC-ODSTRANĚNÍ NEBEZPEČNÝCH STAVŮ; Rokycany, Těně 8.2.2015 15:15:10
V obci Těně hasiči z Rokycan pomocí výškové techniky sundali ze stromu padák. Padák nebyl nijak poškozen.

Stanice Rokycany

Okres Tachov

POŽÁR-NÍZKÉ BUDOVY; Tachov, Broumov 8.2.2015 4:07:01
Operační středisko vyslalo do Broumova k požáru pergoly jednotky HZS Tachov a SDH Planá. Požár se podařilo zlikvidovat hasičům vysokotlakým proudem během několika málo minut. Na rodinný dům v blízkosti se oheň nerozšířil. Škody byly předběžně vyčísleny na 5 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na jeden milion.

Stanice Tachov(L), Planá KANG, ©, AMDS (O/H)
Policie ČR

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Tachov, Přimda 8.2.2015 21:21:02
K dopravní nehodě u Přimdy vyslalo operační středisko jednotky HZS Tachov a místního SDH. Hasiči třem lehce zraněným poskytli předlékařskou péči. ZZS do nemocnice odvezla dvě osoby, třetí zůstala po ošetření na místě. Z vozidel neunikly žádné provozní kapaliny. Hasiči asistovali při nakládání vozidel na odtahovou službu.

Stanice Tachov(L), Přimda SMS,©,AMDS
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba
 

vytisknout  e-mailem