HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přehled zásahů 9. prosince 2014

SVOD

 

 

 

 

Okres Domažlice

9.12.2014 DN OA Pocinovice.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Domažlice, Velký Malahov 9.12.2014 8:15:11
Za Velkým Malahovem ve směru na Pocinovice vozidlo přerazilo sloup telekomunikační sítě, zůstalo stát na kolech částečně mimo vozovku. Řidičku nebylo potřeba vyprostit, s podezřením na zranění ji odvezla ZZS do nemocnice. Hasiči ze Staňkova zajistili místo nehody, opatřili vozidlo proti požáru a pomohli odtahové službě s naložením vozidla. Po dobu zásahu hasiči na místě řídili dopravu kyvadlově jedním jízdním pruhem. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny.

Stanice Staňkov
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Domažlice, Kdyně 9.12.2014 14:11:42
Hasiči z Domažlic zajistili na silnici I/22 u Kdyně místo nehody dvou osobních aut a vozidla opatřili proti požáru. Osoby nebylo potřeba vyprostit. Hasiči spolupracovali se ZZS při ošetření dvou zraněných a jejich transportu do sanitek. Po ukončeném policejním vyšetřování hasiči z vozovky odstranili střepy, polámané plasty a pomocí sorbentu uniklé provozní kapaliny. Po dobu zásahu hasiči na místě usměrňovali provoz.

Stanice Domažlice(L)
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

Okres Klatovy

9.12.2014 DN Klatovy (3).jpg
DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Klatovy, ul. 5. května 9.12.2014 19:06:35
V Klatovech ul. 5. května neprojel kamion pod železničním viaduktem. Polámané části návěsu zasáhly projíždějící osobní auto. Posádka OA vyvázla bez zranění. Nehoda uzavřela na několik minut provoz na trati, teprve až pracovníci SŽDC prohlédli stav mostní konstrukce, mohly vlaky pokračovat v jízdě. Hasiči odstranili z mostu uvízlé části kamionu a z vozovky jeho polámané části a střepy. Z vozidel neunikly žádné provozní kapaliny. Místo události si převzali drážní hasiči a PČR.

Stanice Klatovy(L), SŽDC Plzeň
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

Okres Plzeň-jih

9.12.2014 DN Bus x 2 OA Číčov.JPG
DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Plzeň-jih, Spálené Poříčí, Číčov 9.12.2014 9:16:51
K dopravní nehodě autobusu a dvou osobních aut vyslalo operační středisko jednotku z Rokycan. Na úzké silnici č. 1783 z Visek na Číčov narazila do autobusu zezadu dvě osobní auta. V autobuse cestovalo 31 dětí a tři učitelky. Nikdo z dětí ani pedagogického dozoru nebyl zraněn. Lehce zraněnému řidiči jednoho z OA poskytli hasiči první pomoc, poté ho předali do péče ZZS. Ani z jednoho vozidla neunikly provozní kapaliny. Hasiči pomohli naložit jedno OA na odtahovou službu, odtah druhého OA si majitel zajistil sám. Autobus byl pojízdný, po vyšetření nehody pokračoval dál v jízdě. Na ošetření zledovatělého povrchu silnice velitel zásahu prostřednictvím KOPIS povolal SÚS.

Stanice Rokycany
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

Okres Plzeň-město

DOPRAVNÍ NEHODA-UVOLNĚNÍ KOMUNIKACE, ODTAŽENÍ; Plzeň, Bolevec, Plaská 9.12.2014 6:58:20
V Plzni hasiči z Košutky pomohli řidiči, který v Plaské ulici uvízl vozem v kolejišti tramvaje. Hasiči vozidlo vyprostili pomocí automobilového navijáku. Nedošlo ke zranění ani úniku provozních kapalin.

Stanice Plzeň Košutka (L)
Policie ČR

ÚNIK NEBEZPEČNÝCH LÁTEK-DO OVZDUŠÍ; Plzeň, Východní Předměstí, náměstí Generála Píky 9.12.2014 15:00:34
Na nám. Generála Píky v Plzni vyjeli hasiči z PS Slovany k nahlášenému úniku plynu v panelovém domě. Hasiči započali s měřením koncentrací detekčním přístrojem. Na chodbě domu bylo měření negativní, v bytě oznamovatele a vedlejším bytě hasiči naměřili zvýšené hodnoty. Vyšší koncentrace naměřili hasiči i v části sklepních prostor u jedné ze stoupaček. V průběhu průzkumu hasiči přirozenou cestou odvětrávali společné prostory domu. Hasiči vytipovali prostor možného úniku plynu - byt v 1. NP. Nájemník bytu neotvíral. Před tím, než hasiči přistoupili k vniknutí do bytu, nájemník se vrátil a dveře otevřel. Uvnitř hasiči nalezli puštěný plynový kohout na sporáku, v bytě naměřili vysoké koncentrace. Byt hasiči okamžitě odvětrali.

Stanice Plzeň Slovany
Policie ČR, Plynárenská pohotovostní služba

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Plzeň, Slovany, Východní Předměstí, náměstí Milady 9.12.2014 18:29:08
V Plzni na nám. Milady Horákové havarovala dvě osobní Horákové auta, zůstala stát v kolejišti, provoz tramvají byl na několik minut zastaven. Hasiči z PS Slovany po zadokumentování nehody policií odtlačili vozidla mimo kolejiště a očistili vozovku od střepů. Z vozidel neunikly žádné provozní kapaliny. Dítě s podezřením na zranění odvezla ZZS do nemocnice.

Stanice Plzeň Slovany

POŽÁR-POPELNICE, KONTEJNER, ODPAD, OSTATNÍ; Plzeň, Východní Předměstí, Šumavská 9.12.2014 19:12:48
Požár koše v Plzni u vlakového nádraží zlikvidovali hasiči z PS Střed pomocí vysokotlakého proudu. Ke škodám nedošlo.

Stanice Plzeň Střed
Policie ČR

Okres Plzeň-sever

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Plzeň-sever, Hromnice 9.12.2014 18:34:22
V Hromnicích narazilo osobní auto do zaparkovaného vozidla. Hasiči z Plas zasypali sorbentem drobný únik provozních kapalin. ZZS na místě ošetřila lehce poraněnou řidičku.

Stanice Plasy
Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba

Okres Rokycany

DOPRAVNÍ NEHODA-ÚKLID VOZOVKY; Rokycany, Zbiroh 9.12.2014 9:01:27
V Borku u Zbiroha pod přemostěním železniční trati zlikvidovala jednotka následky nehody dvou osobních aut a pomohli s jejich naložením na odtahovou službu. Nehoda se obešla bez zranění.

Stanice Rokycany, Zbiroh ©,SMS,AMDS (V/O/H)
Policie ČR

POŽÁR-POPELNICE, KONTEJNER, ODPAD, OSTATNÍ; Rokycany, Střed, Masarykovo náměstí 9.12.2014 20:16:30
V Rokycanech na Masarykově náměstí zlikvidovali hasiči požár odpadkového koše. Ke škodě nedošlo.

Stanice Rokycany
Policie ČR

vytisknout  e-mailem