HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při kolizi autobusu bylo uvnitř uvězněno 15 cestujících, osobní automobil narazil do stromu

HZS Pardubického kraje, územní odbor Pardubice
Nehoda v KlenovceNehoda v Klenovce
            U dopravní nehody osobního vozidla v Klenovce zasahovali ve čtvrtek 9. října v 17.15 hodin profesionální hasiči z Přelouče. Jednalo se o kolizi osobního vozu, který narazil do stromu. Uvnitř vozu byla jedna zraněná osoba, kterou si do péče převzali zdravotníci. Hasiči provedli protipožární opatření a zajistili vozidlo tak, aby z něho neunikaly provozní náplně.
 
 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí
            Ve čtvrtek 9. října v 17.52 hodin byl vyhlášen výjezd jednotce hasičů ze stanice v Králíkách. Hasiči vyjížděli k dopravní nehodě, jež se stala v katastru obce Horní Orlice.
Po příjezdu na místo zásahu bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o kolizi dálkového autobusu Praha - Jeseník. Pravděpodobně při vyhýbacím manévru autobusu a traktoru s vlečkou došlo k sjetí autobusu do příkopu. „Autobus sjel tak hluboko, že ani jedny dveře nebylo možné otevřít. Hasiči museli odkopat část zeminy před předními dveřmi, aby následně mohli zachránit 15 cestujících v autobuse,“ upřesňuje velitel zásahu Josef Nosek. Po evakuování cestujících, byl na místo události povolán automobilový jeřáb VYA 14 z centrální stanice v Ústí nad Orlicí.
Havarovaný autobus v Horní OrliciHavarovaný autobus v Horní Orlici
Ten následně autobus nadzvedl, poté ho hasiči podložili trámky a autobus najel zpět na pozemní komunikaci. Vyprošťovací práce byly ukončeny v půl deváté večer. Autobus poté mohl pokračovat v cestě do Jeseníku. Při kolizi a samotném zásahu, nebyl naštěstí nikdo zraněn. Přesto na místo události byla operačním střediskem hasičů povolána zdravotnická záchranná služba.
 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem