HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Profesionální hasiči v Náměšti nad Oslavou se těší z nové techniky

Krásný dárek od společnosti NET4GAS, s.r.o. převzali dnes dopoledne hasiči. Téměř nový kombinovaný hasicí automobil na podvozku Scania bude sloužit jednotce profesionálních hasičů v Náměšti nad Oslavou. Hasiči jej využijí zejména při likvidaci požárů v průmyslových provozech. Svým stářím necelé tři roky bude tento vůz tvořit nejmodernější součást vozového parku zdejší stanice.  

logo celkové.jpg
 
Za účasti hejtmana Kraje Vysočina MUDr. Jiřího Běhounka si klíče od vozidla převzal z rukou jednatele společnosti NET4GAS, s.r.o. Radka Benčíka ředitel HZS Kraje Vysočina plk. Ing. Petr Beneš.
 
Ke slavnostnímu předání došlo v rámci akce HZS Kraje Vysočina „Dny otevřených dveří“ a symbolicky těsně před svátkem sv. Floriána, patrona hasičů.
 
„Velmi si tohoto štědrého daru od společnosti NET4GAS, s.r.o. vážíme a ceníme. Není žádným tajemstvím, že si v současně době díky přetrvávajícím finančním problémům nemůžeme dovolit nákup nových vozidel na naše stanice a právě stanice profesionálních hasičů v Náměšti nad Oslavou novou techniku opravdu potřebuje. Zásahová technika, kterou na této stanici disponujeme je totiž téměř třicet let stará. Společnosti, která nám vůz věnovala, patří pochopitelně poděkování nejenom od hasičů, ale také od občanů v Náměšti nad Oslavou a okolí, protože právě jim bude ve finále tato technika sloužit“, uvedl ředitel HZS Kraje Vysočina plk. Ing. Petr Beneš.
 
Podle jednatele Radka Benčíka „patří mezi dlouhodobé priority společnosti společnost NET4GAS snaha o odpovědný a partnerský přístup k lidem, kteří žijí v místech, kde působíme. Považuji za zcela přirozené, když se snažíme pomoci, takovým způsobem, který má efektivní a hlavně praktické využití. Věřím, že náš hasičský vůz Scania, který dnes převzal ředitel HZS Kraje Vysočina plk. Petr Beneš, bude náměšťským hasičům spolehlivým pomocníkem nejen při záchraně lidských životů, ale také při zvládání všech situací, kdy bude nezbytný rychlý a kvalitní zásah Hasičského záchranného sboru. Jsem velice rád, že tato technika přišla do těch správných rukou…„  
 
 
Kombinovaný hasící automobil se svojí koncepcí řadí mezi cisterny pro zásah vodou nebo pěnou. Je to speciální vozidlo určené k hašení vysoce hořlavých látek. Automobil je postaven na dvounápravovém podvozku Scania a je vybaven odstředivým čerpadlem THT TO 3000, vodní nádrží o objemu 3 400l a nádrží na pěnidlo o objemu 210l.  Vozidlo je dále vybaveno práškovým hasícím zařízením a hasícím vzduchopěnovým zařízením ONE SEVEN. Určeno je pro přepravu šestičlenné posádky.
 
 
„Nový vůz pro profesionální hasiče v Náměšti nad Oslavou představuje ideální výsledek spolupráce soukromého subjektu a veřejné instituce. Společenská zodpovědnost firem tak dostává přímo v regionech konkrétní obrysy. Tuto vstřícnost je třeba ocenit a poděkovat za ni,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek s tím, že Kraj Vysočina  jen v loňském roce pomohl a podpořil profesionální i dobrovolné hasiče částkou vyšší než 11 miliónů korun.
 
Jitka Svatošová – Krajský úřad Kraje Vysočina
Milan Řepka – NET4GAS, s.r.o.
Petra Musilová – HZS Kraje Vysočina

Resize of DSC_0080.JPG

Resize of DSC_0076.JPG

Resize of DSC_0072.JPG

Resize of DSC_0071.JPG

Resize of DSC_0069.JPG

Resize of DSC_0066.JPG

Resize of DSC_0063.JPG

Resize of DSC_0062.JPG

Resize of DSC_0054.JPG

Resize of DSC_0042.JPG

Resize of DSC_0040.JPG

Resize of DSC_0027.JPG

Resize of DSC_0020.JPG

Resize of DSC_0017.JPG

Resize of DSC_0008.JPG

DSC_0005.JPG

vytisknout  e-mailem