Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prosincové číslo časopisu 112

Co nabízí poslední letošní číslo časopisu 112? V polovině prosince vyjde poslední letošní číslo odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva – 112.  

Co nabízí poslední letošní číslo časopisu 112?

V polovině prosince vyjde poslední letošní číslo odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva – 112.
 
 
V jeho úvodu představujeme novou cisternovou automobilovou stříkačku CAS 30/9000/540 – S3LP, která je společným dílem společností Tatra, a.s., Kopřivnice a THT, s.r.o., Polička.
 
 
K atmosféře vánočních svátků se redakce rozhodla přispět rozborem několika kuriózních zásahům hasičů, při kterých nebyly ohroženy životy či majetek občanů, ale které naopak skončily spíše úsměvně. V bloku věnovaném požární ochraně odpovídáme také na otázku, zda se teplovodní rozvody mohou stát zdrojem vzniku požáru.
 
 
V části věnované problematice IZS jistě zaujme rozsáhlý rozbor zásahu při říjnovém zřícení objetu v Soukenické ulici v Praze, pod jehož sutinami zahynuli čtyři lidé. Rozbor je rozšířen o rozhovor se dvěma veliteli, kteří se podíleli se na řízení záchranných prací. Dále v tomto bloku informujeme o mezinárodním prověřovacím cvičení FOREST FIRES 2009 zaměřeném na zdolávání rozsáhlých lesních požárů, které se konalo v září ve vojenském výcvikovém prostoru Hradiště v Doupovských horách.
 
 
Hodnocení odborné přípravy jednotek SDH obcí v Pardubickém kraji, poznatky a zkušenosti z mezinárodního kurzu ochrany proti chemickým zbraním ve finském Kuopiu a cvičná evakuace obyvatel pod vodním dílem Nýrsko jsou hlavními tématy bloku věnovanému ochraně obyvatelstva.
V bloku „Krizové řízení“ informujeme o zajímavé mezinárodní konferenci „Bezpečnost Evropské unie a České republiky v multipolárním světě na začátku druhé dekády 21. století“, která se konala v listopadu v Národní technické knihovně v Praze a otiskujeme aktuální materiál k problematice poskytování psychosociální pomoci při pandemii chřipky.
 
 
V časopisu dále informujeme o historicky prvním setkání prezidentů profesních komor požární ochrany zemí Visegrádské čtyřky a Ukrajiny, přinášíme zpravodajství z jednání XIV. řádném sněmu České asociace hasičských důstojníků a představujeme nejlepší sportovce Ministerstva vnitra za rok 2009.
 

V příloze najdete souhrnný obsah VIII. ročníku časopisu 112.
 

Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress, a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.                                       
 

Jaroslav Vykoukal
- šéfredaktor

vytisknout  e-mailem