HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

První den služby na nové stanici v Žamberku

Čtvrtý červnový den byl prvním dnem, kdy profesionální hasiči poprvé sloužili svoji směnu v nově postavené stanici v Žamberku.

Stanice Žamberk je stanice typu P1 s předurčeností na dopravní nehody a pro zásahy na vodní hladině (v hasebním obvodu se nachází vodní dílo Pastviny). Stanice je kompletně vybavena s výjezdovými garážemi pro dvě CAS, myčkou pro CAS, montážní jámou a stáním pro osobní auta a čluny pro záchranu na vodě. 

Pro vaši informaci – stavba byla zahájena 9. listopadu 2020 a předána investorovi již 31. ledna 2022.  Zhotovitelem stavby byla firma Stylbau, se kterou, musíme říci, byla naprosto perfektní spolupráce. Co se totiž naplánovalo, to prostě bylo. Subdodavateli byly místní firmy, a to si také moc chválíme.

Stanice je vybavena místností pro fyzickou přípravu, místností chemicko – technické služby, vysokotlakým kompresorem pro plnění tlakových lahví, šatnami, školící místností, která bude sloužit pro jednotku dobrovolných hasičů a příslušníky HZS ČR a parkovištěm pro osobní automobily.  

Nechceme vám ale všechno prozrazovat, protože vám dáme možnost stanici navštívit. Napište si do svých diářů – den otevřených dveří na nové požární stanici v Žamberku bude v sobotu 18. června.

Teď snad jen jedna důležitá informace, abyste nás také respektovali na novém místě. Respektujte prosím novou světelnou signalizaci, která slouží k tomu, abyste nám hasičům umožnili výjezd k zásahu. Pokud se rozsvítí červená, znamená to, že míříme k mimořádné událostí. Zastavte, prosím. Dosud na to řidiči v tomto místě nebyli zvyklí. Děkují vám hasiči z nové stanice Žamberk.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Stanice Žamberk (1)

Stanice Žamberk (1) 

Detailní náhled

Stanice Žamberk (2)

Stanice Žamberk (2) 

Detailní náhled

Stanice Žamberk (3)

Stanice Žamberk (3) 

Detailní náhled

Stanice Žamberk (4)

Stanice Žamberk (4) 

Detailní náhled

Stanice Žamberk (7)

Stanice Žamberk (7) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem