HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ředitel táborských hasičů poděkoval zachránci

V pondělí 27. dubna zasahovali táborští profesionální hasiči u obce Vrážná u dopravní nehody osobního automobilu, ve kterém cestovala řidička se svým šestiletým synem. Havarované auto po převrácení na bok a nárazu do stromu začalo hořet. Řidičku i jejího syna z auta ještě před příjezdem hasičů zachránil Michal Lutovský, který jel právě okolo.  

Michal Lutovský zareagoval jako správný záchranář – rychle, pohotově a efektivně. Nejprve se snažil otevřít dveře auta, aby maminku se synem vysvobodil. To se mu ale nepodařilo. Rozhodnul se tedy vykopnout přední sklo havarovaného auta a tudy pak oba vytáhnul ven. Žena i její syn vyvázli bez vážných zranění.
Když k nehodě přijeli hasiči, hořelo auto již plamenem. Nebýt zásahu pana Lutovského, měla by nehoda pravděpodobně tragické následky.
Rozhodnost, odvahu a rychlé jednání Michala Lutovského ocenil v pondělí 4. května ředitel HZS Jihočeského kraje územního odboru Tábor plk. Ing. Petr Hojsák. Pozval pana Lutovského na táborskou stanici, kde mu za jeho hrdinský čin poděkoval. Předal mu děkovný dopis a drobné záchranářské dárky.

 

Odkazy do noveho okna

1 Plk. Hojsák oceňuje hrdinský čin Michala Lutovského (2)

1 Plk. Hojsák oceňuje hrdinský čin Micha... 

Detailní náhled

2 Plk. Hojsák oceňuje hrdinský čin Michala Lutovského (1)

2 Plk. Hojsák oceňuje hrdinský čin Micha... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem