HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sbor dobrovolných hasičů v Chrudimi slaví letos 140 let od svého založení

 Oslavy se uskuteční ve dnech 7. a 8. září 2012.
V pátek 7. září se bude konat slavnostní schůze k tomuto výročí, na které bude vzpomenuto na tradice hasičství v Chrudimi, zakladatele a velkého činovníka hasičů JUDr. Jana Figara. Oceněni bodu členové za svou dlouholetou činnost. Slavnostní schůze se zúčastní i významní hosté, hasiči z družebního SDH Čavisov a také hasiči z EDE v Holandsku. Oslavy se konají pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Mgr. Radko Martínka a pod záštitou města Chrudim.
   Hlavním dnem oslav bude sobota 8. září 2012. V tento den už v 7.30 hodin začíná sraz účastníků průvodu, a to jak pěších, tak i historické a současné techniky. Průvod vyjde v 8.30 hodin z ulice Škroupova směrem ke křižovatce ulic Palackého, Havlíčkova a Škroupova, kde bude pokračovat ulicí Palackého, Obce Ležáků, Dr. Milady Horákové a u nemocnice bude pokračovat do ulice Václavská, dále projde ulicí Novoměstskou  až na náměstí Josefa Ressela, a to za doprovodu hasičské hudby Ševcovanka ze Skutče. Po zahajovacím proslovu bude provedeno několik praktických ukázek historické i moderní techniky. Mimo jiné bude všem přítomným představena parní stříkačka z roku 1907, která má historický původ v Chrudimi a bude patřit mezi nejzajímavější exponáty tohoto výročí.
   Od 13 hodin se uskuteční na náměstí tradiční hasičská soutěž v požárním útoku „O pohár města Chrudim“. Před zahájením vlastní soutěže se představí svými ukázkami mladí hasiči. Soutěže se zúčastní družstva mužů a žen. Při úpravě dráhy pro ženy čeká na všechny přítomné a hosty ukázka „chodící hasič v ohni“. Pro návštěvníky je připraveno bohaté občerstvení.
 
(vh)

vytisknout  e-mailem