HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Silný vítr, který zasáhl Pardubický kraj, zaměstnal hasiče

 
            Od čtvrteční (30. ledna) 20 hodiny až do páteční (31. ledna) 9 hodiny hasiči Pardubického kraje zasahovali u 26 událostí. Jednalo se zejména o popadané stromy, polámané větve, poškozené dráty vysokého napětí i utrženou střešní krytinu. Nejvíce postiženy byly tyto okresy – Chrudim, Ústí nad Orlicí a Svitavy.
 
Hasiči na Chrudimsku vyjížděli celkem k 18 událostem. Popadané stromy bylo nutné zlikvidovat v Seči, v Kostelci u Heřmanova Městce, Libkově, Hošťalovicích, Liboměřicích, Zderazi, Proseči, Libkově, Včelákově, Krouně, Vítanově, Morašicích a Hlinsku.
 
Hasiči z Orlickoústecka vyjížděli během noci a pátečního rána celkem k pěti událostem. Odstraňovat stromy, které spadly na komunikaci a tvořily překážku silničního provozu, bylo nutné v Leštině a ve Svatém Jiří a větrem poničený billboard odstraňovali hasiči v Králíkách.
 
 
Hasiči ze Svitav a Litomyšle museli též pomocí motorových pil rozřezat a zlikvidovat popadané větve, jež zůstaly viset na drátech vysokého napětí v Hradci nad Svitavou a spadlé stromy i v Bohuňovicích. Složitější situaci museli řešit hasiči z Litomyšle, když ve 3 hodiny ráno dorazili do Jateční ulice v Litomyšli. Tady totiž silný vítr utrhl střešní krytinu z domu. Na protějším domě pak krytina rozbila okno. Hasiči střechu zajistili tak, aby nedošlo k ohrožení osob.
 
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem