HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Silvestrovská noc z pohledu moravskoslezských hasičů

Silvestrovské a novoroční oslavy již tradičně představují z pohledu hasičů období zvýšené výjezdové činnosti a ne jinak tomu bylo i v průběhu silvestrovské noci 2016/2017. V průběhu uplynulé noci vyjížděli hasiči v Moravskoslezském kraji celkem k 39 událostem. Tento počet je srovnatelný s počtem událostí v posledních 6ti letech, kdy se počet řešených událostí během silvestrovské noci pohyboval v rozmezí od 30 do 43.

V převážné většině se však jednalo o události menšího rozsahu. V průběhu noci hasiči likvidovali celkem 20 požárů, kdy se jednalo zejména o požáry popelnic a kontejnerů na odpad. V noci hasiči likvidovali i 5 požárů trav a lesních porostů, které byly z největší pravděpodobností způsobeny zábavnou pyrotechnikou. V souvislosti s likvidovanými požáry neevidují hasiči v Moravskoslezském kraji žádné zraněné nebo usmrcené osoby.

Ze závažnějších událostí likvidovali hasiči v průběhu Silvestra a dnešní noci dva požáry budov na Karvinsku a lesní požár na Třinecku.

V Třinci, místní části Tyra, hasiči likvidovali požár lesa na ploše cca 100 x 400 metrů a museli uhasit celkem 20 lokálních ohnisek požáru. Hasiči se při likvidaci požáru museli potýkat se zamrzlou silnicí, která značně stěžovala nasazování hasičů a hasičské techniky. Příčina požáru je v šetření.

Krátce po půlnoci byl na Operační a informační středisko hasičů ohlášen požár zahradního domku v Českém Těšíně. Dvě jednotky HZS Moravskoslezského kraje ze stanic Český Těšín a Karviná požár lokalizovali v 0:45 hod a likvidovali v 1:19 hod. Příčina požáru a škoda způsobena požárem je v šetření.

V případě druhého požáru se jednalo o požár střechy bývalé ubytovny v Bohumíně – Pudlově na Jeremenkově ulici. Požár střechy likvidovalo 7 hasičských jednotek, celkem 12 hasičských vozů. Hašení požáru hasičům opět komplikovala zejména zamrzlá komunikace, po které hasiči museli kyvadlově v cisternách dopravovat vodu k hašení. Naštěstí se požár rovněž obešel bez zranění a usmrcení osob. Škoda způsobená požárem bude dopřesňována v průběhu dnešního dne, příčina požáru je v šetření.

Za Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje přeji všem obyvatelům a návštěvníkům Moravskoslezského kraje úspěšný a klidný rok 2017 a pokud možno, aby se co nejméně ocitli v situacích, kdy budou potřebovat pomoc hasičů a záchranářů.

por. Ing. Marek Gašparín, PhD.
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

Odkazy do noveho okna

2016_12_13_Trinec_Tyra (4)m

2016_12_13_Trinec_Tyra (4)m 

Detailní náhled

2016_12_13_Trinec_Tyra (5)m

2016_12_13_Trinec_Tyra (5)m 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem