HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Školení preventistů sborů dobrovolných hasičů obcí územního odboru Přerov

Ve dnech 19.1. a 2.2.2013 se uskutečnil další ročník odborné přípravy preventistů sborů dobrovolných hasičů obcí ze Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Místy konání byla opět požární stanice Hranice pro ORP Hranice a ORP Lipník nad Bečvou za účasti 33 posluchačů a v sále požární zbrojnice v obci Radslavice pro ORP Přerov za účasti 26ti posluchačů. 

Školení bylo rozděleno do tří bloků a o zahájení se postaral velitel rady prevence Antonín Červek a mjr. Ing. Jaroslav Symerský. První části odborné přípravy se ujal por. Ing. Miroslav Schwarz a por. Ing. Jakub Bartl, kteří přednesli příspěvek v oblasti zjišťování příčin požáru, kde byla probrána statistika požárnosti za rok 2012 a prodiskutovány vybrané požáry většího rozsahu a významu. Další části se ujal kpt. Ing. Radomír Vlach, který preventisty seznámil s cvičeními v oblasti ochrany obyvatelstva, které proběhly v loňském roce a s povinnostmi a plněním úkolů v případě hlásné povodní. Ve třetím bloku se nprap. Ing. Petra Ščotková a mjr. Ing. Jaroslav Symerský zaměřili na problematiku týkající se míst shromažďování většího počtu osob a zkušenosti z kontroly diskotéky za účasti nadlimitního počtu návštěvníků.
V průběhu celé odborné přípravy zaznívaly ze strany pozorných posluchačů věcné dotazy, které byly vždy z pozice lektorů řádně zodpovězeny a objasněny. Závěrem patří poděkování všem zúčastněným za hojnou účast, lektorům za výklad a i těm, kteří tyto školení umožnili.
 

Odkazy do noveho okna

20130202_prevSDH01

20130202_prevSDH01 

Detailní náhled

20130202_prevSDH02

20130202_prevSDH02 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem