Institut ochrany obyvatelstva  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Slavíme Evropský den tísňové linky 112 a vyhlašujeme vítěze soutěže Bezpečná domácnost

Všechny složky integrovaného záchranného systému si každoročně vždy 11. 2. připomínají Evropský den tísňové linky 112. 

112 GŘ 16_9.jpg

O vznik tohoto dne se významně zasloužila Česká republika, která v roce 2009, kdy předsedala Evropské unii, navrhla, aby se 11. 2. slavil den linky 112. A proč se Evropský den tísňové linky slaví právě 11. 2.? Je to jednoduché – datum vychází z trojčíslí této tísňové linky.

Proto jsme se rozhodli využít této slavnostní příležitosti a právě v tento den ocenit vítěze naší soutěže „Bezpečná domácnost“, ve které jsme se soutěžících ptali na témata, která se úzce váží k ochraně domovů před požáry.

A protože si rádi hrajeme s čísly, poprvé jsme si spolu mohli zasoutěžit 1. 12., kdy jsme uveřejnili naši první soutěžní otázku. Každý pátek jsme se Vás po dobu deseti týdnů ptali na některé důležité aspekty protipožární ochrany. Připomněli jsme si spolu například, co můžeme hasit sněhovým hasicím přístrojem, jak musí být ohniště při rozdělávání ohně v přírodě vzdálené od lesa, či co nikdy nesmíme udělat na nástupní ploše požární techniky.

Jsme velice rádi, že zájem veřejnosti o uvedená témata byl veliký a doufáme, že tato soutěž přinesla i několik důležitých připomenutí a varování, jak se chovat, aby se nám dařilo nouzovým situacím v našich domovech předcházet.

FINALE_2024_banner_692px.jpg


Vloženo: 9. 2. 2024 | Aktualizace: 9. 2. 2024 | Email: spisovna.ilb@hzscr.cz

Odkazy do noveho okna

Dárkové předměty soutěže Bezpečná domácnost

Dárkové předměty soutěže Bezpečná domácn... 

Detailní náhled

Linka 112 v číslech

Linka 112 v číslech 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem