HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Slavnostní zahájení roku 2024 na Vsetínsku

(11.01.2024) Na tradičním zahájení nového roku se ve středu 10. ledna 2024 sešli v prostorách centrální hasičské stanice ve Valašském Meziříčí příslušníci a občanští zaměstnanci společně se zástupci vedení Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje a města Valašské Meziříčí. 

Úvodní slovo si vzal ředitel Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje plk. Ing. Vít Rušar, který zaměstnance informoval o povýšení centrální hasičské stanice Valašské Meziříčí. K této změně došlo od 1. ledna 2024, kdy stanice přešla z kategorie C1 do kategorie C2. Což zároveň znamená navýšení početních stavů o šest hasičů. Nejen z tohoto důvodu tak hledáme prostory a pozemky pro rozšíření místní stanice. Během své řeči ředitel pochválil příslušníky a občanské zaměstnance za obětavou službu v předchozím roce. Do roku 2024 jim popřál především pevné zdraví a výjezdovým hasičům šťastný návrat zpět na stanici ze všech událostí, ke kterým v letošním roce vyjedou.

1.JPG
 

V podobném duchu se vyjádřil i starosta Robert Stržínek, který ocenil činnost profesionálních hasičů nejen pro město, ale i celý region. Ve svém proslovu uvítal posílení početního stavu hasičů i statut samotné stanice. Za vedení města sdělil, že se i letos počítá v rozpočtu s částkou 300 tisíc korun pro profesionální hasiče na pomoc s provozně-investičními náklady.

2.JPG
 

Ředitel Územního odboru Vsetín plk. Ing. Zdeněk Hub nastínil, co nového je čeká. Jako první zmínil navýšení, a to od 1. února, počtu příslušníků o nové dva hasiče k dosažení plného početního stavu. Také zmínil, že koncem loňského roku valašskomeziříčská stanice získala nový automobilový žebřík a dopravní vozidlo. Zároveň by měl být letos vozový park doplněn o speciální čtyřkolku určenou pro zásahy v hornatém terénu, na kterou už loni částkou 300 tisíc korun přispělo město Valašské Meziříčí. Této dlouhodobé podpory si velice ceníme.

3.JPG
 

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Foto: Bc. Jakub Mikuš – MÚ Valašské Meziříčí

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem