Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Slovenská návštěva v Hlučíně

Velitelé Záchranných brigád HaZZ Slovenské republiky ze Žiliny, Malacek a Humenného přicestovali ve dnech 7. – 8. října 2009 na pozvání velitele Záchranného útvaru HZS ČR k pracovní návštěvě hlučínských záchranářů s cílem navázání bližší spolupráce mezi našimi útvary. 

 

 

Hlavním motivem a účelem pracovní návštěvy bylo seznámení s organizací a činností Záchranného útvaru, představení záchranných možností a schopností, předvedení statických a dynamických činností záchranné techniky a ostatního speciálního vybavení, se kterým příslušníci našeho útvaru provádějí záchranné a likvidační práce s cílem projednat možnou budoucí spolupráci při záchranných činnostech. Slovenští hosté si rovněž prohlédli areál československého vojenského opevnění v Darkovičkách a shlédli náročný výcvik řidičů těžké speciální techniky na terénním polygonu ve Vřesině. Návštěva byla zakončena přijetím u starosty města Hlučína Ing. Bernarda Ostárka.


„Přeji našim hostům šťastný návrat domů a věřím, že tato návštěva byla tím symbolickým odrazovým můstkem k zahájení a rozvíjení spolupráce mezi našimi záchrannými útvary“, tak zněla závěrečná slova velitele Záchranného útvaru plk. Ing. Radima Řehulky při odjezdu hostů zpět do svých domovských útvarů.

 
 
major Ing. Petr Orel
tiskový mluvčí
ZÚ HZS ČR Hlučín
Hasičský záchranný sbor  ČR
Tel.: +420  950749251
Mobil: +420 725223218
E-mail:petr.orel@zu-hlucin.izscr.cz 

 

Odkazy do noveho okna

IMG_0237

IMG_0237 

Detailní náhled

IMG_0248

IMG_0248 

Detailní náhled

IMG_0303

IMG_0303 

Detailní náhled

IMG_0330

IMG_0330 

Detailní náhled

IMG_0340

IMG_0340 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem