HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sobotní oslavy ostravských hasičů v Trojhalí budou doprovázet zajímavosti

            Průjezd kolony čtyř desítek historických i moderních hasičských vozidel z Vítkovic do centra Ostravy zahájí v sobotu 7.11.2015 před polednem víkendové oslavy 70. výročí založení profesionálního hasičského sboru v Ostravě.

            Impozantní kolona projede mezi 11. a 12. hodinou ulicemi 1. Máje, 28. Října a Těžařskou až na Novou Karolinu, kde jsou v Trojhalí připraveny od 12 hodin oslavy až do sobotního večera, spojené s přátelským programem pro významné hosty, zasloužilé profesionální hasiče a hasičky i veřejnost. Organizátoři se zaměřili - vedle ukázek techniky a kratších zásahů hasičů - hlavně na rodiny s dětmi.

            Pro ně jsou tu vedle občerstvení připraveny soutěže, mj. na fyzickou zdatnost, zručnost i postřeh. Děti si budou moci vyzkoušet jednoduchou trať, vytvořenou podle adrenalinové soutěže „Nejtvrdší hasič přežije“, také hasičské vybavení i kvízy ve stanu prevence. K dalšímu zpestření by měly patřit nafukovací skákací hrady v podobě hasičských vozidel.

            Pro velké jsou tu například připraveny velkoplošné obrazovky s ukázkami zásahů v minulosti a dnes. Program vpodvečer okoření vystoupení zdejšího a oblíbeného Rock & Roll Bandu Marcela Woodmana. V hale budou zajištěny stánky s občerstvením, v případě nepříznivého počasí i výkonné ohřívací lampy.

            Celým programem bude provázet herec Národního divadla moravskoslezského v Ostravě Vladimír Polák, který určitě nezapomene přímo v hale vyzpovídat pamětníky skromných začátků ostravského profesionálního hasičského sboru po roce 1945 a jeho úspěšného rozvoje.

           Pozvánky na tuto akci již dostaly dvě stovky oficiálních hostů – jsou mezi nimi známé osobnosti a hlavně bývalí profesionální hasiči a hasičky, pamětníci mnoha hasičských úspěchů. Vstup do Trojhalí je pro všechny zdarma.

            Na neděli 8.11.2015 je připraven Den otevřených dveří všech šesti hasičských stanic HZS MSK na území Ostravy (Zábřeh, Fifejdy, Poruba, Hrabůvka, Slezská Ostrava a Přívoz) a vstup do Hasičského muzea města Ostravy zdarma. Otevřeno bude vždy od 9 do 14 hodin.

            Dvoudenní víkendové oslavy kulatého výročí připravil Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ve spolupráci se statutárním městem Ostravou a Moravskoslezským krajem.

 

vytisknout  e-mailem