Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Součástí nového čísla časopisu 112 je speciální příloha pro dodavatele staveb

MV-generální ředitelství HZS ČR vydává v pořadí již deváté letošní číslo odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva – 112. Jeho součástí je tentokrát speciální příloha obsahující vzory dokladů, kterými se prokazuje splnění podmínek požární bezpečnosti staveb.  

V bloku věnovaném požární ochraně analyzujeme zásah jednotek PO na požár rekreačního zařízení v Rovensku pod Troskami, spojený s velmi složitou evakuací osob a přinášíme úvahu o významu matematického modelování požárů.
 
 
V oblasti IZS seznamujeme se zkušenostmi z cvičení požárního zásahu v podzemní garáži s automatickým parkovacím systémem a s poznatky z realizace opatření na letišti Praha-Ruzyně proti hrozbě zavlečení nového viru chřipky H1N1.
 
 
V části věnované ochraně obyvatelstva připomínáme šedesáté výročí podepsání Ženevských úmluv k ochraně obětí válek, seznamujeme se studií problematiky evakuace v ČR a hodnotíme průběh cvičení Evakuace 2009, organizovaného městem Pardubice.

 
Zkušenosti se zapojováním dobrovolníků do likvidace následků mimořádných událostí ve městě Třinci jsou hlavním tématem části časopisu zaměřené na krizové řízení.

 
V závěrečném bloku mimo jiné naleznete praktické rady, jak zasílat chemické látky a přípravky a informaci o inovaci webového portálu MV-generálního ředitelství HZS ČR.


 
Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
Předplatné a distribuce: Moraviapress, a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.                                       


Jaroslav Vykoukal
- šéfredaktor
 
 
 
 
 
 
  
 

vytisknout  e-mailem