Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Spojuje nás pomoc bližnímu

V sobotu 10.4. 2010 se v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha uskutečnilo uvedení Dominika Duky do úřadu pražského arcibiskupa a primase českého. Na slavnostní ceremoniál v katedrále sv. Víta na Pražském hradě dorazilo několik tisíc účastníků, kteří přihlíželi intronizaci nového arcibiskupa a primase českého. 

Mezi mnohými osobnostmi politické a kulturní scény, kteří osobně přihlíželi této ceremonii, byl také představitel českých hasičů, generálmajor Miroslav Štěpán, který na místě poděkoval za dosavadní spolupráci odstupujícímu kardinálovi Miloslavu Vlkovi a zároveň také poblahopřál Dominiku Dukovi.
 
V této souvislosti Miroslav Štěpán uvedl: "Vím, že je mezi hasiči spousta věřících, pro které je tento den velice významný. Jsem proto velice rád, že jsem je zde mohl zastoupit. Zároveň jsem si také vědom toho, že i pro ostatní hasiče je dobrý vztah s církvemi důležitý. Vždyť nás všechny spojuje jedna základní věc, a to doslova ochota kdykoliv pomáhat svým bližním."
 
Hasičský záchranný sbor České republiky udržuje v současné době s církvemi velice dobré vztahy. Církevní hodnostáři například žehnají nové hasičské technice, věřící v řadách hasičů bývají mnohdy duchovní oporou svých kolegů, případně se vzájemně podporují při pořádání různých společenských a kulturních akcí.
 
 
 
kpt. Bc. Radek Kislinger
tiskový mluvčí
Ministerstvo vnitra - generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
mobil: +420 602 215 142
tel:   +420  950 819 944
email: radek.kislinger@grh.izscr.cz 

vytisknout  e-mailem