Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Spolupráce s německým THW při povodních v severních Čechách

7. 8. 2010 požádala Česká republika Spolkovou republiku Německo o podporu při zdolávání povodní na Litoměřicku – zejména v oblasti Frýdlantu, Višňové, Heřmanic a Raspenavy. 

Foto: archiv THWFoto: archiv THW
18 dobrovolných záchranářů z místních organizací THW (Spolková služba technické pomoci) Pirna, Radebeul, Riesa a Dippoldiswalde (Svobodný stát Sasko) odjelo na základě pokynu vydaného spolkovou vládou do České republiky, aby podpořilo své české partnery při záchranných pracích. Zasahovali i se svým vybavením (dvě nákladní vozidla MAN s jeřábem, dvě vozidla s technickým vybavením, vyklápěcí zařízení a 5 člunů), podíleli se na evakuaci obyvatel, zásobování pitnou vodou a dalších činnostech dle místních požadavků.

Ve spolupráci mezi HZS ČR a THW se jednalo o první nasazení sil THW v České republice v rámci spolupráce mezi sousedními státy v příhraničních oblastech v případě skutečné mimořádné události.

 

 

THW o této události informuje na svých webových stránkách. Součástí článku je informace o HZS ČR, o dosavadní spolupráci mezi našimi institucemi a o našem partnerství. Text je doplněn fotografiemi, které němečtí kolegové pořídili na místech zásahu.
Adresa: http://www.thw-sachsen-thueringen.de/einsaetze/aktuell/2010_08_08_cz/

 
kpt. Ing. Ivana Svitáková
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420 950 819 867
Mobil: +420 724 193 394
E-mail: ivana.svitakova@grh.izscr.cz

 

vytisknout  e-mailem