HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Srpen: Akce s tematikou PVČ a „hasičská osvěta“

V měsíci srpnu se za námi na hasičské stanice přišlo podívat celkem 80 dětí ve věku 4 až 15 let a 14 dospělých. 

Na stanici v Jablonci nad Nisou nás navštívily děti z příměstských táborů DELUKO sports s.r.o., Svobodné základní školy, o.p.s. a z Mateřské školy Na Kopečku. Děti si zde prohlédly a vyzkoušely polygon sloužící pro výcvik našich hasičů, vyzkoušely si hašení vodou z požárních hadic a také se projely v pásovém vozidle Hägglunds. Při návštěvě liberecké stanice se děti zařazené do programu sociálně-právní ochrany dětí podívaly na krajské operační a informační středisko a seznámily se s jeho činností. V České Lípě si na hasičskou stanici našly cestu děti z příměstského tábora Veselá věda.

Na všech stanicích si děti s našimi příslušníky povídaly o tom, jak probíhá den na požární stanici, co hasiči dělají, co má hasič na sobě a co používá při své práci, o riziku vzniku požáru v domácnosti, volání na tísňové linky a jak správně nahlásit mimořádnou událost. Dětem byla představena výjezdová technika a technické prostředky požární ochrany a také si mohly prohlédnout zásahový oblek i s dýchacím přístrojem. Na závěr děti dostaly drobné odměny      s hasičskou tematikou.

Autor: kpt. Ing. Alena Sládková

Pro informace o dalším nakládání s pořízenými obrazovými záznamy a s případnými žádostmi o jejich výmaz se můžete obracet na e-mail: lbk.personalni@hzscr.cz.

Exkurze na stanici v Jablonci nad NisouExkurze na stanici v Jablonci nad Nisou

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem