HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Střechu, půdní prostor a patro rodinného domu zničily plameny

Dnes 8. srpna 2015 dopoledne došlo k rozsáhlému požáru rodinného domu v Havlíčkově ulici v Kopidlně na Jičínsku.  

Tisková zpráva ze dne 8. srpna 2015, 13.00 hodin
 
Hasiči byli o události informováni v devět hodin ráno. Na místo ihned vyjely jednotky profesionálních hasičů z Jičína, dále dobrovolné jednotky z Kopidlna, Jičína, Libáně, Starého Místa a Vysokého Veselí.
Při příjezdu první jednotky na místo události se již oheň šířil z půdního prostoru na střechu patrového domu. Sousedé, kteří na oheň upozornili, vyvedli ven nezraněného majitele domu. Hasiči v dýchacích přístrojích začali s likvidací požáru v půdním prostoru, ale vnitřkem domu nebyli schopni dostat se až na střechu. Proto probíhalo hašení nejen zevnitř domu, ale také z automobilové plošiny. Na nedalekém rybníku bylo zřízeno čerpací stanoviště, odkud probíhala dodávka vody do cisteren. Během hasebního zásahu začali hasiči společně s místními občany evakuovat vybavení domu, které nebylo požárem zasaženo. Po likvidaci požáru hasiči museli rozebrat krov a zničenou střešní konstrukci domu a dohasit skrytá ohniska. V tuto chvíli probíhá vyklízení půdního prostoru, kde měli majitelé uskladněné různé věci a vybavení. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na jeden milión korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření.  

Aktualizace tiskové zprávy ze  dne 8. srpna 2015, 21.00 hodin

Na místo dnešního požáru byla také vyslána jednotka dobrovolných hasičů ze Středočeského kraje z Vestce. Uchráněné hodnoty na vybavení a rodinném domě činí 500 tisíc korun.

Foto: stanice Jičín

 

Odkazy do noveho okna

15-08-08 Kopidlno (1)

15-08-08 Kopidlno (1) 

Detailní náhled

15-08-08 Kopidlno (2)

15-08-08 Kopidlno (2) 

Detailní náhled

15-08-08 Kopidlno (3)

15-08-08 Kopidlno (3) 

Detailní náhled

15-08-08 Kopidlno

15-08-08 Kopidlno 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem