Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kontejner automobilový chemický

Kontejner automobilový chemickýKontejner automobilový chemický
Kontejner pro přepravu věcných prostředků k řešení zásahu s výskytem nebezpečných látek je určen a vybaven pro potřeby výcviků v kurzech NOV HZS, NOV HZSp, T-CHS, TŘ, Nebezpečné látky, příp. i jiných.

Vybavení je koncipováno tak, aby zasahující byli schopni provést vytyčení nebezpečné zóny a vytvoření jednotlivých prostor v souvislosti s řešením události (nástupní, dekontaminační…). Dále je vybaven prostředky k zachycení unikajících látek (záchytné vany a nádrže), zamezení jejich úniku pomocí těsnících prostředků, ke kompletnímu provedení dekontaminace (základní i zjednodušené stanoviště) a prostředky k přečerpávání látek včetně hořlavých kapalin (např. hydrostatické čerpadlo UECA-10-H).

Vybavení:

  • vymezovací prostředky (kužely, páska 100 m)
  • prostředky k vytvoření zjednodušeného a základního dekontaminačního stanoviště (3x B75, rozdělovač, proudnice, 2x C52, 3x plachta 4x4 m, dekontaminační sprcha, 2x skládací vana EcoTarp, sud na odkládání použitých osobních ochranných prostředků, dezinfekční pás, plastová paleta, čerpadlo, přiměšovač, dekontaminační roztoky…)
  • protichemické oděvy (4x OPCH 90 PO, 2x Sunit IVa, 6x Tyvek, …)
  • sada těsnících prostředků (sada utěsňovacích klínu Sava, těsnící klíny, vaky a ucpávky s příslušenstvím, rychle tuhnoucí tmely, podtlaková ucpávka Holmatro s možností odčerpávání kapaliny, …)
  • prostředky k jímání látek (sběrné nádoby, skládací vany, …)
  • sada k odčerpávání hořlavých kapalin (čerpadlo UECA vybavené sací jehlou, membránové čerpadlo, hadice k přečerpávání látek s možností uzemnění, zemnící tyče, …)
  • elektrocentrála s osvětlovacím zařízením
  • 2x PHP práškový k zajištění trojnásobné požární ochrany


aktualizováno: 28.5.2014

Odkazy do noveho okna

01_kontejner_automobilovy_chemicky

01_kontejner_automobilovy_chemicky 

Detailní náhled

02_kontejner_automobilovy_chemicky

02_kontejner_automobilovy_chemicky 

Detailní náhled

03_kontejner_automobilovy_chemicky

03_kontejner_automobilovy_chemicky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem