HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Střet osobního automobilu s traktorem skončil vážným zraněním spolujezdkyně

Hasiči museli k vyproštění ženy použít hydraulické nůžky. 

   Na silnici mezi Novým Bydžovem a Městcem Králové poblíž obce Skochovice došlo dnes 15.7. po desáté hodině dopoledne k vážné dopravní nehodě.
   Muž v osobním vozidle spolu se svou spolujezdkyní přijížděli ve směru od Městce Králové a v místě, kde probíhala označená oprava vozovky, vjeli do protisměru, kde se čelně střetli se zemědělským traktorem. Přestože řidič osobního vozu před srážkou intenzivně brzdil, náraz byl silný. Nejhorší následky si odnesla spolujezdkyně v osobním automobilu, která zůstala ve vraku zaklíněná s vážnými zraněními.
   Na místo se neprodleně sjely složky integrovaného záchranného systému, tj. Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba, vrtulník Letecké záchranné služby a jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Nového Bydžova.
   Ve spolupráci se zdravotníky hasiči za pomocí vyprošťovacích nástrojů uvolnili zaklíněnou ženu. Hydraulickými nůžkami bylo třeba přestřihnout u vozidla středový sloupek a odstranit dveře. Následně byla žena z vozidla vynesena, předána do péče Zdravotnické záchranné služby a letecky transportována do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. V péči zdravotníků skončil také řidič osobního vozidla. Řidič traktoru vyvázl bez zranění a taktéž škoda na zemědělském stroji byla minimální.
 
Text: mjr. Mgr. Ondřej Sezima
Foto: HZS Královéhradecého kraje
Odkazy do noveho okna

DN-Skochovice1

DN-Skochovice1 

Detailní náhled

DN-Skochovice2

DN-Skochovice2 

Detailní náhled

DN-Skochovice3

DN-Skochovice3 

Detailní náhled

DN-Skochovice4

DN-Skochovice4 

Detailní náhled

DN-Skochovice5

DN-Skochovice5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem