HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Taktické cvičení ve Včelákově

Na Škroupově náměstí ve Včelákově bylo dnes rušno. Asi 80 dětí muselo opustit základní školu. Důvodem bylo naštěstí pouze taktické cvičení jednotek požární ochrany.

Cílem cvičení bylo prohloubení schopností velitelů jednotek při zásahu, jeho řízení a komunikaci s veliteli, procvičení taktických postupů při evakuaci základní školy při požáru ve sklepním prostoru.

Důležité bylo prověřit i průjezdnost úzkých cest v okolí školy a ustavení výškové techniky. Prověřit akceschopnost jednotek a zjistit reakci žáků i personálu školy na nečekaný požární poplach ve škole, ověřit plynulost evakuace a následnou kontrolu počtu evakuovaných žáků.

A jaký byl námět cvičení? Vlivem poruchy na topném zařízení došlo k požáru ve sklepě a následnému zakouření prostoru sklepa. Kouř se rozšířil do 1. i 2. nadzemního podlaží. Kvůli šíření zplodin požáru (použito bylo vyvíječe kouře) byla nutná evakuace žáků a personálu školy.

„Neopomněli jsme po cvičení pobesedovat s žáky, kde jsme jim upřesnili, co dělat při požáru. Mluvili jsme také o evakuačním zavazadle i o naší náročné práci,“ uvedl pprap. Mgr. Ladislav Pecina z hasičské stanice Hlinsko.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

TC Včelákov

TC Včelákov 

Detailní náhled

TC Včelákov1

TC Včelákov1 

Detailní náhled

TC Včelákov2

TC Včelákov2 

Detailní náhled

TC Včelákov3

TC Včelákov3 

Detailní náhled

TC Včelákov4

TC Včelákov4 

Detailní náhled

TC Včelákov5

TC Včelákov5 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem