HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Teplé počasí přineslo na Uherskohradišťsku hned 4 typicky jarní požáry.

(3. 3. 2017) K několika případům požárů polí a travních porostů dnes vyjížděli hasiči z okresu Uherské Hradiště. U všech událostí stanovil vyšetřovatel hasičů jako příčinu vzniku nedbalost osob při manipulaci s otevřeným ohněm. 

V 11:11 hodin přijalo operační středisko hasičů informaci o požáru travnaté plochy nedaleko obce Pitín. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Slavičína, posílená o dobrovolné jednotky obcí Pitín, Slavičín a Bojkovice. Okamžitě byly zahájeny hasební práce tlumicemi a vysokotlakými proudy. Z důvodu svažitého terénu a silného větru si velitel na místo povolal další posilové jednotky. Byl tak vyhlášen druhý stupeň poplachu a k události dorazila profesionální jednotka z Uherského Brodu a dobrovolní hasiči z Bánova, Starého Hrozenkova a Záhorovic. Na místo vyrazil také velící důstojník směny ze Zlína. Celková likvidace požáru byla oznámena ve 12:04 hodin. Podle informací požár zasáhnul plochu asi 300x70 metrů.

Další požár byl hasičům oznámen několik minut poté v obci Strání ve směru na Slavkov. Požární poplach byl vyhlášen ve 12:07 hodin profesionálním hasičům ze stanic Uherský Brod a Uherské Hradiště a jednotkám obcí Strání, Nivnice a Březová. Po příjezdu k události bylo zjištěno, že požár trávy se rozrostl na plochu 300x20 metrů. Pomocí jednoduchých hasebních prostředků a několika proudů vody byl požár během necelé půlhodiny zlikvidován. 

Ve stejnou dobu probíhala likvidace požáru také v Kunovicích. K hořící trávě v sadu sem byli vysláni hasiči ze stanice Uherské Hradiště a dobrovolná jednotka z Kunovic. Díky rychlému zásahu se požár ve větrném počasí nerozšířil na další prostory. Zasažená plocha byla odhadnuta na rozměr 50x15 metrů.

K menší události následně vyrazili hasiči opět do Pitína, kde oheň zasáhnul suchou trávu v rozsahu asi 60 m2. Požár byl bleskově likvidován pomocí vysokotlakého proudu jednotkou ze stanice Slavičín. Povolaní dobrovolní hasiči z Pitína a Bojkovic již na místě zasahovat nemuseli.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

 

Odkazy do noveho okna

1_1 Pitin

1_1 Pitin 

Detailní náhled

1_2 Pitin.

1_2 Pitin. 

Detailní náhled

2_1 Kunovice

2_1 Kunovice 

Detailní náhled

2_2 Kuovice

2_2 Kuovice 

Detailní náhled

2_3 Kunovice

2_3 Kunovice 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem