HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den IZS v Kamenici nad Lipou

Několik stovek dětí navštívilo ve čtvrtek 25. června 2015 stanici profesionálních hasičů v Kamenici nad Lipou. Hasiči, společně se složkami integrovaného záchranného systému, celníky a dalšími subjekty a organizacemi, uspořádali pro děti již tradiční předprázdninový Den IZS.  

Během dopoledne byl pro návštěvníky  připraven bohatý program. Celou akci odstartovali úderem deváté hodiny dopolední policisté s ukázkou sebeobrany a také se speciálně vycvičeným psem. Následovala společná ukázka hasičů, policistů a zdravotníků u dopravní nehody, při které bylo nutné z havarovaného vozidla vyprostit za použití hydraulického nářadí zaklíněného zraněného řidiče. Dětem svoji práci také předvedli celníci a lezecká skupina hasičů.
 
Na jednotlivých stanovištích si potom děti mohly prohlédnout  a v některých případech i detailně si vyzkoušet techniku  a vybavení hasičů a policistů nebo ověřit své znalosti v testech, které pro ně připravil BESIP.
 
Během ukázek zbyl také čas na prevenci a dětem byla připomenuta základní pravidla, jak se bezpečně chovat o prázdninách. Jak mimořádným situacím efektivně předcházet nebo jak se při nich správně zachovat.
 
Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí
 P6248497.JPG
 
P6248524.JPG
 
P6248525.JPG
 

P6248575.JPG

P6248583.JPG

vytisknout  e-mailem