HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Titul Dobrovolní hasiči roku získala chodovská jednotka

V celostátní soutěži se dobrovolní hasiči z Chodova prosadili díky své celoroční činnosti a mezi jednotkami z oblasti jih a západ Čech získali prvenství a titul Dobrovolní hasiči roku 2013. 

Soutěž vyhlašuje každý rok společnost Magnus Regio a RWE, letošní třetí ročník pak zaštítil brigádní generál Miloš Svoboda, náměstek generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR pro prevenci a civilní nouzovou připravenost. Do soutěže se mohou přihlásit všechny jednotky a sbory dobrovolných hasičů z celé republiky, o vítězích poté rozhoduje veřejné hlasování pro vybraná území. Chodovští hasiči bojovali mezi ostatními přihlášenými hasiči z jižních a západních Čech. „Přihlásili jsme se s tím, že jsme prezentovali naší celoroční činnost a to jak v oblasti zásahů tak i v oblasti preventivně výchovné. Poslali jsme přehled všech našich výjezdů, tak i přehled našich akcí a přednášek pro školy či školky. Jako vybraný zásah jsme pak zvolili vážnou dopravní nehodu u Jenišova, kdy jsme společně s kolegy z karlovarské stanice vyprošťovali zaklíněného řidiče z kabiny nákladního auta po nárazu do stromu,“ uvedl velitel chodovských hasičů Jiří Kiss. Když byli zástupci z Chodova pozváni na vyhodnocení letošního ročníku soutěže do Brna, doufali, že by se mohli umístit mezi prvními třemi . O to větší překvapení pak pro ně bylo, když získali titul pro vítěze.
 
Kromě ocenění Dobrovolní hasiči roku obdrželi vítězové také další ceny, především peněžní od generálního partnera soutěže. Získané prostředky použijí hasiči na nákup nového vybavení pro jednotku. „Část výhry, konkrétně deset tisíc korun, jsme se rozhodli věnovat. Peníze dostane rodina čtyřletého Tomáše z Chodova, který onemocněl leukemií a nyní je v pražské nemocnici. Rodinu jsme již kontaktovali s tím, že od nás tuto pomoc dostanou,“ dodal velitel chodovských hasičů.
 
 Chodovští hasiči jsou zařazeni do takzvané kategorie JPO II., někdy označované také jako poloprofesionální. Členové jednotky drží služby tak, aby byla zajištěna pohotovost čtyřiadvacet hodin denně. Každý rok chodovští hasiči vyjíždějí k více než sto padesáti zásahům, od požárů přes dopravní nehody až po záchranu osob. Chodovští hasiči se řadí mezi nejlépe vybavené a připravené jednotky v celém kraji.
 
Prezentační video jednotky promítané při vyhlášení ZDE:
 
Chodov soutěž.jpg
 
Chodov soutěž_02.jpg
 
Chodov soutěž_03.JPG

 

vytisknout  e-mailem