HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragédie na jezu v Loučovicích

Z dispečinku Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje obdrželo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje informaci o třech topících se lidech na jezu v obci Loučovice.  

K záchraně osob byla v 13:34 hodin včetně člunu vyslána profesionální jednotka ze stanice Frymburk a jako posilová jednotka pak dobrovolní hasiči obce Loučovice, kteří disponují raftem. Byla také aktivována potápěčská skupina HZS JčK. Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že se ve vodě topily tři dospělé osoby.
Jejich prvotní záchranu provedli vodáci, poté místní dobrovolná jednotka společně s frymburskými profesionály a příslušníky Policie ČR. Záchranáři z vody vytáhly tři muže. U dvou z nich lékař ZZS konstatoval smrt, třetího se podařilo resuscitovat. Byl letecky transportován do nemocnice v Českých Budějovicích.
Po ukončení záchranných prací byla událost předána Policii ČR k šetření. Na místo Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje vyslal po pozůstalé psycholožku a posttraumatický tým. Frymburská profesionální jednotka zásah ukončila před půl čtvrtou odpolední, kdy byla vyslána k dalšímu zásahu, dobrovolní hasiči obce Loučovice asistovali kriminální policii při šetření, na základnu se vrátili po 17. hodině. Psycholožka HZS JčK a její tým svoji činnost ukončily přibližně okolo 20. hodiny.
Odkazy do noveho okna

1 Záchrana osob, Loučovice - 17. 8. 2013 (2)

1 Záchrana osob, Loučovice - 17. 8. 2013... 

Detailní náhled

2 Záchrana osob, Loučovice - 17. 8. 2013 (3)

2 Záchrana osob, Loučovice - 17. 8. 2013... 

Detailní náhled

3 Záchrana osob, Loučovice - 17. 8. 2013 (1)

3 Záchrana osob, Loučovice - 17. 8. 2013... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem