HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragická druhá hodina ranní na jihočeských silnicích

Podobná nehoda, kterou složky integrovaného záchranného systému řešily v Českých Budějovicích minulou neděli, se v jihočeské metropoli stala také v noci ze soboty na neděli 23. března.  

Osobní automobil tovární značky Audi se po druhé hodině ranní snažil na Jiráskově nábřeží ujet hlídce Policie ČR. Řidič však nezvládnul řízení, v zatáčce vyjel z vozovky a doslova roztříštil svůj vůz o stromy. Ve voze kromě řidiče cestovala ještě jeho spolujezdkyně. Ani jeden z nich nehodu nepřežil. Když na místo přijeli profesionální hasiči z českobudějovické stanice, nalezli části havarovaného auta jak na vozovce, tak i mimo ni. Mrtvá těla ležela na silnici, jejich vyproštění nebylo potřeba. Část jednotky HZS se vrátila zpět na základnu, osádka cisterny zajistila osvětlení místa nehody pro šetření Policie ČR. V 5:08 hodin byl i její zásah ukončen. Na místo byla před půl šestou vyslána profesionální jednotka ze stanice Suché Vrbné, která zajistila úklid komunikace.
 
Téměř ve stejný okamžik jako se stala tragická nehoda v Českých Budějovicích, havaroval u obce Bujanov další osobní automobil. Ve voze tovární značky BMW v tomto případě cestoval pouze řidič. Vůz po nehodě skončil převrácený na střeše, zaklíněného řidiče museli zasahující profesionální hasiči ze stanice Kaplice vyprošťovat. Přibližně po deseti minutách řidiče hasiči předali do péče zdravotníků ZZS. Zároveň s vyproštěním hasiči provedli zajištění havarovaného BMW proti požáru. Poté vyčkali ukončení šetření nehody Polici ČR a zajistili úklid komunikace.

Autorem přiložených fotografií je Policie ČR - KŘP Jihočeského kraje

Odkazy do noveho okna

1 Dopravní nehoda OA, České Budějovice - 23. 3. 2014 (3)

1 Dopravní nehoda OA, České Budějovice -... 

Detailní náhled

2 Dopravní nehoda OA, České Budějovice - 23. 3. 2014 (1)

2 Dopravní nehoda OA, České Budějovice -... 

Detailní náhled

3 Dopravní nehoda OA, České Budějovice - 23. 3. 2014 (2)

3 Dopravní nehoda OA, České Budějovice -... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem