HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragická nehoda 3 vozidel u Starého Jičína

Opět zásah hasičů ze dvou krajů. 

Čtyři jednotky hasičů ze dvou moravských krajů zasahovaly v pátek 22.2.2013 odpoledne na rychlostní komunikaci (spojující Nový Jičín s Bělotínem a Olomoucí) R48 u Starého Jičína (okres Nový Jičín), přesněji u místní části Dub. Střetly se tu dva osobní automobily Renault Koleos a Citroen Xantia a cisterna Scania, vezoucí benzín.
 
Nehodu nepřežili dva cestující z Citroenu, dva pasažéři z Renaultu byli zraněni, jednoho z nich museli vyprostit z auta hasiči, kteří vyprošťovali také těla dvou obětí. R48 bude několik hodin uzavřená. Policie a hasiči doporučují pro nejbližší hodiny jako vhodnou objížďku po dálnici D1.
 
Nehoda se stal kolem 16. hodiny na mostě u odbočky z R48 na Blahutovice, tedy zhruba 500 metrů od místa čtvrteční dopolední nehody kamionu Volvo a osobního auta Toyota Hilux celkem se třemi zraněnými osobami. I ve čtvrtek tu zasahovali hasiči z obou krajů.
 
Vedle vyprošťování pomáhali s transportem zraněných do vrtulníku LZS a sanitky, také zabezpečili vozidla před požárem a uniklé provozní kapaliny na silnici zasypali sorbentem. Asistovali i při nakládání havarovaných aut na vozidlo odtahové služby.
 
Na místě nehody zasahovala jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Novém Jičíně, jednotka HZS Olomouckého kraje ze stanice v Hranicích a dvě jednotky sboru dobrovolných hasičů - ze Starého Jičína (Moravskoslezský kraj) a Bělotína (Olomoucký kraj).
 

vytisknout  e-mailem