HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragický víkend na jihočeských silnicích

Od pátku 26. do neděle 28. června zasahovali jihočeští profesionální hasiči u čtyř nehod, které si vyžádaly lidské životy. Poslední červnový víkend se tak řadí k těm nejtragičtějším.  

Na silnici mezi obcemi Borovany a Ledenice zajistila v pátek 26. června po 16. hodině profesionální jednotka ze stanice Trhové Sviny úklid vozovky po střetu nákladního automobilu z cyklistou. Cyklista následky střetu nepřežil.
 
K další tragické nehodě došlo na silnici I/23 u Strmilova, kde se v sobotu 27. června po 14. hodině srazil kamión s osobním automobilem značky Opel Corsa. Řidič Opelu po nárazu skončil mimo vozidlo. Jeho zranění byla neslučitelná se životem, lékař ZZS u něj konstatoval smrt. Ani z jednoho z vozů nevytékaly žádné provozní kapaliny. Hasiči Opel zajistili proti požáru odpojením autobaterie. Poté si nehodu převzali policisté k dalšímu šetření.
 
Tragické následky měla také nehoda osobního automobilu značky Citroen Xsara, který v neděli 28. června havaroval v obci Roudná. V okamžiku nárazu Citroenu do stromu cestovaly v autě dvě osoby. Řidička náraz nepřežila, jejímu zraněnému spolujezdci byla hasiči ze Soběslavi poskytnuta předlékařská pomoc a po příjezdu ZZS jednotka pomohla s jeho transportem do sanitky. Zároveň u havarovaného auta provedli protipožární opatření. Po příjezdu policistů hasiči z Citroenu vyprostili tělo řidičky. Nehodu si poté převzala Policie ČR k dalšímu šetření, hasiči v 4:46 hodin odjeli zpět na základnu. Když policisté ukončili zadokumentování nehody, tak se soběslavská jednotka po sedmé hodině ranní na místo nehody vrátila, pomohla s naložením havarovaného auta na vůz odtahové služby a vyčistili vozovku od vyteklých provozních kapalin a plastových částí auta.
 
Další tragická dopravní nehoda se v neděli 28. června stala po 16. hodině na silnici č. 34 u obce Lišov na Českobudějovicku. Na příjezdu do Lišově ve směru od Štěpánovic došlo ke střetu osobního automobilu se skútrem. Následky střetu nepřežila jedna osoba cestující právě na skútru, druhá utrpěla těžká zranění. Zasahující profesionální hasiči ze stanice Třeboň provedli zajištění obou dopravních prostředků proti požáru a proti dalšímu úniku provozních kapalin. Zásah hasičů by ukončen v 17:30 hodin. Po ukončení šetření Policie ČR na místo nehody krátce před 19. hodinou vyjeli profesionální hasiči ze stanice Suché Vrbné, kteří provedli úklid vozovky od vyteklých provozních kapalin a úlomků plastů a skel.
 
Odkazy do noveho okna

1 Dopravní nehoda OA a skútru, Lišov - 28. 6. 2015 (1)

1 Dopravní nehoda OA a skútru, Lišov - 2... 

Detailní náhled

2 Dopravní nehoda OA a skútru, Lišov - 28. 6. 2015 (2)

2 Dopravní nehoda OA a skútru, Lišov - 2... 

Detailní náhled

3 Dopravní nehoda OA a skútru, Lišov - 28. 6. 2015 (3)

3 Dopravní nehoda OA a skútru, Lišov - 2... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem