HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tři desítky výjezdů hasičů na Bruntálsku a Rýmařovsku kvůli počasí

Tři desítky výjezdů mají na kontě moravskoslezští hasiči kvůli nepříznivému počasí během nedělního večera a noci 7.6.2020, a to hlavně kvůli silným dešťům, Šlo především o čerpání vody z přízemí rodinných domů a sklepů v obcích Tvrdkov, Horní Město a Rýmařov, ale i z výtahových šachet obytných domů v Rýmařově. Hasiči také museli z komunikací odstraňovat bahno, které přiteklo z polí. Zbytek Moravskoslezského kraje byl vesměs od přírodních nehod uchráněn. Tyto události si zde nevyžádaly žádné zranění.

Ve Václavově u Bruntálu zasáhl v neděli odpoledne blesk vzrostlý jasan, rozštípl ho na několik částí a část se odrazila od zahradní chatky. V ní začala hořet elektroinstalace, kterou majitel uhasil sám práškovým přenosným hasicím přístrojem. Pak zjistil, že má poškozené elektrické rozvody i v nedalekém rodinném domě. Škoda (celkově odhadem kolem 40 tisíc korun) vznikla také na dřevěném plotu od spadlých větví.

Hasiči zde zkontrolovali uhašení termokamerou a potom zabezpečili prasklý strom čtyřmi upínacími pásy (kurtnami). O pokácení stromu se pro velmi špatnou příjezdovou cestu ke stromu postaral starosta obce s místní jednotkou hasičů, mj. pomocí lesního stroje Lakatoš.

Uzavřena musela být v neděli odpoledne kvůli sesuvům půdy a pádům stromů silnice mezi rýmařovskou místní částí Ondřejov a Dlouhou Loučkou (Olomoucký kraj). Moravskoslezští hasiči zde mj. odstraňovali desítku popadaných stromů.

Odkazy do noveho okna

pozarchatkajasanVaclavovuBr (1)

pozarchatkajasanVaclavovuBr (1) 

Detailní náhled

pozarchatkajasanVaclavovuBr (2)

pozarchatkajasanVaclavovuBr (2) 

Detailní náhled

pozarchatkajasanVaclavovuBr (3)

pozarchatkajasanVaclavovuBr (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem