HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tři dopravní nehody v průběhu dvou hodin. Jedna s tragickými následky

(29.6.2017) Profesionální hasiči z Valašského Meziříčí zasahovali na místech nehod osobních vozidel, motocyklu a smrtelné nehody cyklisty s vlakem. 

Na místo první z událostí byli valašskomeziříčtí profesionální hasiči vysláni v 07:30 hodin. V obci Zašová došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Současně se zajištěním místa nehody hasiči zkontrolovali zdravotní stav jednoho z účastníků nehody, který si stěžoval na nevolnost. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby byl muž předán do další péče záchranářům. Hasiči také zajistili nezbytná protipožární opatření a zkontrolovali zda nedošlo k úniku provozních kapalin.

V 08:29 hodin přijali profesionální hasiči oznámení o dopravní nehodě motocyklu v části města Valašské Meziříčí – Krásno nad Bečvou.  Na místo hlášené události byla vyslána další posádka profesionálních hasičů ze stanice Valašské Meziříčí. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že osoba zraněná po pádu z motocyklu je už v péči záchranářů a havarovaný motocykl je odtaven mimo komunikaci.

Ještě než se jednotka stačila vrátit z místa nehody motocyklu na svou stanici, byla operačním důstojníkem v 08:49 hodin přesměrována k další hlášené nehodě. V prostoru jednoho z železničních přejezdů poblíž ulice Hranická došlo ke střetu cyklisty s osobním vlakem. Na místě události zasahovali záchranáři, kterým hasiči asistovali při pokusu o oživení cyklisty. Ten však utrpěl zranění, která nebyla slučitelná s životem. Ještě před předáním místa události policistům a návratem na stanici hasiči pomohli s přestoupením asi 15 cestujících z vlaku do náhradního spoje.

 Autor: por. Bc. Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

01 Zašová

01 Zašová 

Detailní náhled

02 Zašová

02 Zašová 

Detailní náhled

03 Val. Meziříčí

03 Val. Meziříčí 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem