HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Třináct let slouží hasičům speciální výcvikový trenažer Flashover

Ohňový trenažer Flashover dokáže efektivně simulovat požáry ve vnitřním prostředí, především v bytových jednotkách. Uvnitř s ohněm jsou vytvářeny skutečné efekty, na které se hasiči musí připravit při likvidaci bytových požárů.
Ve Flashoveru ve Vysokém Mýtě absolvovalo odborný výcvik během roku nespočet profesionálních a dobrovolných hasičů z širokého okolí. Flashover ve Vysokém Mýtě funguje 13 let a je zřejmě stále jediný s šamotovou pecí.
Hasiči při výcviku musí nejprve absolvovat teoretickou část, jak se pohybovat ve speciálním kontejneru, tedy zvládnutí taktiky pohybu v zakouřeném prostředí, činnosti průzkumné skupiny, vstupy do uzavřených prostor, nebo kulturu hašení. Poté vždy následuje nácvik práce s proudnicí a 3D hašení, a poté samotná činnost přímo v trenažéru pod dohledem zkušených instruktorů. Teplota uvnitř ohňového trenažéru se pohybuje pro vaši představu od 600°C do 1000°C.

Co všechno oheň dokáže, jak plameny umí zaútočit, se můžete podívat v jednom z našich dílů úspěšného seriálu Hasiči pod lupou.

https://youtu.be/yB0o5MZgWqg

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí
Odkazy do noveho okna

flashover 2023

flashover 2023 

Detailní náhled

flashover 2023a

flashover 2023a 

Detailní náhled

flashover 2023b

flashover 2023b 

Detailní náhled

flashover 2023c

flashover 2023c 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem