HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U velkého evropského fotbalového úspěchu byli také Jihočeši

Reprezentace HZS ČR přivezla z mistrovství Evropy ve fotbale stříbrné medaile. K obrovskému úspěchu pomohli také hasiči HZS Jihočeského kraje. 

Mistrovství Evropy hasičů ve fotbale se konalo ve dnech 24. - 28. června v německém Galsenkirchenu. Českou republiku reprezentovalo družstvo složené z nejlepších hasičů-fotbalistů z mnoha krajů. Do sedmnáctičlenného republikového výběru se dostali i jihočeští hasiči: David Kubiš, Petr Dvořák, Ondřej Blažek a Marek Nývlt. Trenérem reprezentace je také Jihočech - Roman Švec. 
Organizátoři evropského šampionátu zvolili herní systém "každý s každým". Češi vybojovali nejprve výhru nad Francií 2:0 a pak dvakrát remizovali s Anglií a Neměckem shodně 2:2. V celkovém součtu jim tyto výsledky vynesly druhé místo!!!

Kromě nádherné stříbrné medaile si hasiči z Německa přivezli i spoustu zážitků - hasičských i fotbalových. Navštívili například stanici profesionálních hasičů sídlících právě v Galsenkirchenu včetně místního operačního střediska. Velkým dojem pak na všechny zanechala prohlídka arény fotbalového velkoklubu FC Schalke 04.

Odkazy do noveho okna

reprezentace HZS ČR (2)

reprezentace HZS ČR (2) 

Detailní náhled

reprezentace HZS ČR (1)

reprezentace HZS ČR (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem