HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U Věšína na Příbramsku shořel zájezdový autobus

V pátek 17. 6. 2016 krátce po 16:40 hodin byl na tísňovou linku 112 nahlášen z Příbramska požár autobusu s cestujícími na silnici I. třídy č. 19 asi půl kilometru před obcí Věšín ve směru k Rožmitálu pod Třemšínem.  

Operační středisko na místo vyslalo cisternový, velitelský a vyšetřovací automobil ze stanice Příbram a další techniku od jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Rožmitál pod Třemšínem, Březnice a Věšín. Po příjezdu na místo byl potvrzen rozvinutý požár tří čtvrtin autobusu a hasiči zahájili hasební práce pomocí vysokotlakého a dalších dvou proudů s vodou a pěnidlem (speciální hasivo). Všem 53 cestujícím se naštěstí podařilo autobus, který se vracel z Plzeňska do Třebíče, včas opustit a nikdo z nich nebyl zraněn. Za 27 minut od příjezdu prvního vozidla byl požár pod kontrolou.

Majitel autobusu zajistil vyslání náhradního vozidla a hasiči před jeho příjezdem postupně převezli cestující mikrobusem do nejbližšího penzionu ve Věšíně. Následně zasahující jednotky uklidily silnici a po více jak hodinu a půl trvajícím zásahu byl zprůjezdněn jeden jízdní pruh vozovky.

Předběžná škoda na vozidle byla odhadnuta na 300 tisíc korun a jako příčinu určil vyšetřovatel zatím blíže nespecifikovanou technickou závadu v motorovém prostoru, kterou objasní až další expertíza. Vrak autobusu se podařilo specializované odtahové službě odklidit ze silnice až po půlnoci.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

 

vytisknout  e-mailem