HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Události Štědrého večera

Na Štědrý večer provádějí dobrovolné jednotky monitoring rozvodněných vodních toků. Nejvíce postižené je Chrudimsko v okolí Hrochova Týnce, Dvakačovic a Úhřetic v okolí řeky Novohradky a dále v obcích kolem přítoků Žejbra a Ležáku. Dále není situace příznivá na potoku Bylanka v okolí Bylan, Dřenic a Třebosic.

V 17.10 hod. bylo na Krajské operační a informační středisko HZS ohlášena hořící střecha domu. Na místě zasahovaly dvě profesionální jednotky z HS Lanškroun, CHS Ústí nad Orlicí a dále čtyři JSDHO Dolní Dobrouč, Letohrad, Dolní Čermná a Černovír. Na místě zasahovala i výšková technika. Událost byla z naší strany rychle pod kontrolou, nicméně škody na roubence z 18. století, která procházela částečnou rekonstrukcí jsou fatální. Vyšetřovatelem byla jako příčina požáru stanovena nedbalost – nedodržení zásad bezpečného provozu elektrického spotřebiče, konkrétně elektrického přímotopu. Škoda na majetku byla vyčíslena ve výši 500 tis. Kč, uchráněné hodnoty 300 tis. Kč.

Na Štědrý večer jsme dále kromě technických pomoci a odstraňování stromů zachránili také jednu uvízlou kočku. Ta uvízla ve vodě a z posledních sil se držela křoví u vysokého břehu řeky Chrudimky. Ke kočce se museli spustit lezci a kočku zachránili. 

kpt. Mgr. Jakub Stryka - zastupující tiskový mluvčí

Odkazy do noveho okna

Dolní Dobrouč_1

Dolní Dobrouč_1 

Detailní náhled

Dolní Dobrouč_2

Dolní Dobrouč_2 

Detailní náhled

kocka_Chrudim2

kocka_Chrudim2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem