HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Upozornění na dopravní omezení a sirénu v úterý dopoledne v Ostravě-Porubě

            V úterý 22. září 2015 v dopoledních hodinách se koná v okolí zimního stadionu SAREZA v Ostravě-Porubě cvičení havarijní připravenosti. Bude zde zvýšený pohyb složek integrovaného záchranného systému (IZS), především hasičů a policistů, a bude zde použita siréna.
 
            V ulicích Porubská, Španielova a Zednická bude během cvičení omezena doprava a volný pohyb osob. Řidiči vozidel a chodci musí dbát pokynů hasičů a policistů, i když jde „pouze“ o cvičení.
 
            V taktickém cvičení složek IZS půjde o simulaci úniku amoniaku z technologického chladicího zařízení zimního stadionu mimo areál. Zasahovat zde budou mj. tři jednotky hasičů celkem s osmi vozidly. S omezeními se dá počítat zhruba od 9 do 11 hodin.
 
            Taktické cvičení IZS, zaměřené na únik chemické látky, připravili hasiči na úterní dopoledne 22.9.2015 také do úpravny vod ve Vítkově-Podhradí (okres Opava). Půjde o únik chloru do ovzduší mimo areál z proraženého sudu o hmotnosti 600 kg při jeho manipulaci. Má zde mj. zasahovat 6 jednotek hasičů celkem s deseti vozidly.
 

vytisknout  e-mailem