HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Bezvěrově shořel celý komplex budov včetně restaurace

V neděli 4. ledna 2015 byl na tísňovou linku nahlášen rozsáhlý požár restaurace v Bezvěrově u hlavní silnice. V 5:34 vyhlásilo operační středisko HZS Plzeňského požární poplach svým jednotkám a přes KOPIS Karlovarského kraje požádalo o posily.
 
Krátce po výjezdu jednotek byla operační střediska informována o rychlém rozvoji požáru – oheň se rozšířil i na střechu přilehlého domu.
 
Při příjezdu prvních jedno šlehaly z celého komplexu budov vysoké plameny. Hořela restaurace i s přístavbami, sklad, sál a přilehlá budova technického zázemí obecního úřadu. Hrozilo nebezpečí, že se požár rozšíří i na nedalekou stodolu. Naštěstí byla mezi hořícím objektem a stodolou proluka. Hasiči část sil a prostředků nasadili na ochranu stodoly, celá se jim povedla zachránit.
 
Požár omezil provoz na hlavním tahu Plzeň – Karlovy Vary. Hasičská technika byla ustavena v jednom jízdním pruhu, doprava na místě probíhala kyvadlově se zvýšenou opatrností.
 
Čerpací stanoviště zřídili hasiči na obecním rybníku. Mezi ním a místem požáru namrzala voda. Velitel zásahu si prostřednictvím KOPIS vyžádal SÚS na ošetření zledovatělého povrchu silnice.
 
Původně byly škody odhadnuty na tři miliony korun, po dalším šetření byly navýšeny na 4,5 milionu korun. Tato částka je stále jen orientační, není konečná.
Místní hasiči zůstali přes noc na dohlídku. Po celkovém dohašení se na místě sejdou specialisté z řad HZS a PČR, aby zjistili příčinu vzniku požáru.
 
Zasahující jednotky:
 
HZS Plzeň Košutka
HZS Toužim (KVK)
SDH Bezvěrov
SDH Manětín
SDH Štědrá (KVK)
SDH Toužim (KVK)
SDH Úněšov

vytisknout  e-mailem