HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Hluboké u Borovan hořelo v kotelně

Po jedné hodině odpolední byl v pátek 20. února vyhlášen poplach pro jednotku profesionálních hasičů ze stanice Trhové Sviny, která vyjela do Hluboké u Borovan k ohlášenému požáru rodinného domu. S profesionálními hasiči byly k požáru vyslány také jednotky SDH obcí Borovany a Trhové Sviny. Jako posilovou jednotku operační důstojníci na místo vyslali také jednotku SDH obce Jílovice.  

Podle ohlášení na tísňovou linku by uvnitř domu neměli být žádní lidé, ohnisko požáru je v kotelně domu. Když trhosvinenská jednotka přijela k požáru, průzkumem zjistila, že hoří v přízemí domu, a to místnost kotelny, kde je kotel na tuhá paliva a vedlejší místnost, ve které je umístěn plynový kotel. Požár se snažil uhasit majitel domu pomocí přenosného hasicího přístroje. Během hašení se nadýchal zplodin hoření, velitel zásahu si proto vyžádal přítomnost zdravotníků ZZS. Zároveň rozhodnul o natažení vysokotlakého proudu vnitřkem domu přímo do kotelny a nasazení druhého vysokotlaku z vnějšku budovy. Část zasahujících hasičů provedla průzkum celého domu, zda se uvnitř opravdu nikdo nenachází a zda se požár nešíří i mimo kotelnu. Téměř všechny místnosti byly pouze zakouřeny, hasiči v nich otevřeli okna pro odvětrání. Důkladnější odvětrání pak bylo provedeno přetlakovou ventilací, kterou hasiči nasadili po lokalizaci požáru. Některé z ohořelých věcí zasahující jednotky vynesly z kotelny na volné prostranství. Po vychladnutí stěn hasiči provedli závěrečný průzkum a zásah za necelou hodinu ukončili.
Vyšetřovatel HZS ve spolupráci s Policií ČR stanovil výši vzniklé škody na 50 000,-, příčinou vzniku požáru byla nedbalost při manipulaci se žhavým popelem.
Odkazy do noveho okna

1 Požár kotelny, Hluboká u Borovan - 20. 2. 2015 (1)

1 Požár kotelny, Hluboká u Borovan - 20.... 

Detailní náhled

2 Požár kotelny, Hluboká u Borovan - 20. 2. 2015 (2)

2 Požár kotelny, Hluboká u Borovan - 20.... 

Detailní náhled

3 Požár kotelny, Hluboká u Borovan - 20. 2. 2015 (3)

3 Požár kotelny, Hluboká u Borovan - 20.... 

Detailní náhled

4 Požár kotelny, Hluboká u Borovan - 20. 2. 2015 (4)

4 Požár kotelny, Hluboká u Borovan - 20.... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem