HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V hotelu v Mariánských Lázních stále hoří, hasiči zůstávají na místě

Přímo na místě události se sešli zástupci města, stavebního úřadu a statik, aby společně s hasiči naplánovali další postup při likvidaci požáru bývalého hotelu Rozkvět. 

V sutinách zřícených stropů uvnitř bývalého hotelu Rozkvět v Mariánských Lázních stále hoří. Vzhledem k velkému poškození vnitřních konstrukcí stále není možné provádět zásah uvnitř budovy, hasiči se tak nemohou dostat přímo k ohniskům. Hašení tak stále probíhá z výškové techniky otvory ve zdech. Na místě hasiči zůstanou až do úterního večera. Během pondělního dne se přímo na místě události sešli zástupci hasičů, města, majitele hotelu a nezávislý statik, aby posoudili stav objektu a navrhli další postup. Ze závěrů schůzky vyplynulo, že během úterý by měl stavební úřad vydat rozhodnutí o odstranění poškozených zdí v posledním nadzemním patře hotelu. Zároveň by mělo být vydáno rozhodnutí o úplné uzavírce ulic kolem hotelu a to jak pro městkou i běžnou dopravu, ale i pro chodce a to na dobu nezbytně nutnou do odstranění sutin hrozících pádem. Majitel objektu by následně měl zajistit celý dům proti vniknutí a najatá hlídací služba by pak měla po odjezdu hasičů sledovat vnitřní prostory až do úplného vychladnutí. V případě rozhoření se ohnisek v sutinách by se hasiči opět vrátili zpět na místo požáru.
Přesná příčina požáru je v šetření, přímo na místě požáru vyšetřovatelé vyloučili technickou závadu a jako pravděpodobné verze příčiny tak jsou úmyslné zapálení či zapálení z nedbalosti.
Během likvidace požáru se v Mariánských Lázních vystřídalo na místě události dvanáct jednotek hasičů.
 
požár ML pondělí.JPG
požár ML pondělí_02.JPG
požár ML pondělí_03.JPG
požár ML pondělí_04.JPG
požár ML pondělí_05.JPG

vytisknout  e-mailem