HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Nečtinech při požáru domku zemřela seniorka

Požár likvidovalo šest jednotek po celou noc.  

2Fotogalerie zde.
V pondělí 21. ledna 2013 tři minuty po půlnoci vyhlásilo operační středisko požární poplach šesti jednotkám. V obci Nečtiny na Plzeňsku došlo z dosud nezjištěných příčin k požáru jednopodlažního rodinného domku. Již od první chvíle od nahlášení měli hasiči podezření, že uvnitř domu zůstala v plamenech uvězněná osoba.
 
Už když přijely první jednotky na náves, byl celý dům v plamenech a hrozilo, že se oheň přenese i na sousední domy. Tomu ale hasiči zabránili. Jakmile bylo možné dostat se do hořícího domu, vyslal velitel průzkumnou jednotku. Ta uvnitř nalezla ženu nejevící známky života. 
S požárem bojovali hasiči až do ranních hodin, zcela zlikvidován byl až krátce před půl sedmou. Dům byl složitě zkonstruovaný, každou chvíli se požár znovu rozhoříval ze skrytých ohnisek. Kompletně shořela střecha, propadly se krovy i stropy. V sutinách domu byl nalezen mrtvý pes.
Místní jednotka drží nad požářištěm hlídku. Minimální doba dohlídky byla nařízena do 20:00, není vyloučeno, že se tato doba protáhne na celou noc.
 
Zasahující jednotky:
 
HZS Plasy
HZS Toužim (Karlovarský kraj)
JSDH  Bezvěrov
JSDH Manětín
JSDH Nečtiny
JSDH Úněšov

vytisknout  e-mailem