HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Písku boural autobus plný dětí

Od dopoledních hodin zasahují písečtí profesionální hasiči u dopravní nehody autobusu převážejícího 48 dětí z letního tábora na výlet.  

Informaci o nehodě obdrželo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje na tísňovou linku 112 v 9:35 hodin. Velitel písecké jednotky z místa nehody po průzkumu podal zprávu, že z havarovaného autobusu nebylo nutné nikoho vyprošťovat, z nádrží nevytékají žádné provozní kapaliny a nedošlo k požáru. Na místě nehody je kromě složek integrovaného záchranného systému také odtahová služba, která zajistí vyproštění a odtah havarovaného autobusu.

V autobuse cestovalo se svými vedoucími 48 dětí ve věku přibližně od 10 do 14 let. Podle posledních informací bylo do čtyř jihočeských nemocnic převezeno 24 dětí a jeden dospělý. Autodopravce zajistil ostatním dětem a jejich vedoucím náhradní autobus, který je odveze zpět do tábora. Pro některé z dětí však bylo obtížné znovu do autobusu nastoupit. HZS Jihočeského kraje proto na místo povolal menší vůz - transporter, do kterého se děti již nebály nastoupit. S nezraněnými dětmi byl na místě nehody, na cestě zpět do tábora a pak i v táboře psycholog HZS Jihočeského kraje a jeden z členů posttraumatického týmu HZS Jihočeského kraje.
Děti od hasičů dostaly plyšového dráčka Záchranáčka, který jim, věříme, pomohl zvládnout jejich dnešní nepříliš povedený den.
 

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda autobusu, Písek - 14. 7. 2016 (2)

Dopravní nehoda autobusu, Písek - 14. 7.... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda autobusu, Písek - 14. 7. 2016 (3)

Dopravní nehoda autobusu, Písek - 14. 7.... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda autobusu, Písek - 14. 7. 2016 (4)

Dopravní nehoda autobusu, Písek - 14. 7.... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda autobusu, Písek - 14. 7. 2016 (1)

Dopravní nehoda autobusu, Písek - 14. 7.... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem