HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V sobotu bude v Ostravě u pecí republikový šampionát nejtvrdších hasičů

            Osm desítek vybraných borců z celé ČR, včetně úřadujícího mistra světa Lukáše Nováka z Prahy, se postaví v sobotu 5.9.2015 v Ostravě na start VII.Mistrovství ČR profesionálních hasičů v disciplínách TFA. Soutěž je známá pod názvem „Nejtvrdší hasič přežije“. V areálu Dolní oblasti Vítkovic budou hasiči po absolvování několika vysilujících disciplín, včetně zdolávání náročných překážek, vybíhat na věž vysoké pece. Vstup zdarma.
 
            Vypsány byly tři věkové kategorie jednotlivců (18-34 let, 35-44 let, nad 45 let) a kategorie čtyřčlenných družstev (započítávají se tři nejlepší časy). Každý kraj mohl vyslat až 6 svých nejlepších závodníků a z nich vytvořit jeden tým. Soutěžit s nimi bude i tým HZS podniku, složený z podnikových hasičů z celé ČR.
 
            První dva soutěžící vyběhnou na trať TFA (Toughest Firefighter Alive) paralelně v 9:00 hodin v kompletním zásahovém vybavení, zatížení tlakovou lahví se vzduchem. Trať je rozdělena do čtyř úseků s krátkými přestávkami. Cíl závodu je na plošině vysoké pece. Vyhlášení výsledků je plánováno na 16:00 hodin.
 
            V areálu Dolní oblasti Vítkovic je připraven pro malé i velké diváky bohatý doprovodný program. Děti si budou moci vyzkoušet minitrať TFA, vyzkoušet své znalosti ve stanu prevence HZS MSK formou her a kvízů, bude zde vystavena moderní zásahová technika hasičů a dalších složek integrovaného záchranného systému (IZS).
           
            Pořadateli tohoto šampionátu je MV-Generální ředitelství HZS ČR a Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ve spolupráci se Sportovním klubem HZS MSK.

vytisknout  e-mailem