HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V souvislosti se sněhovou nadílkou hasiči zasahovali u více než 20 událostí

Sněží a sněží a silnice jsou zaváté mokrým těžkým sněhem, to vše působí řidičům problémy. Hasiči vyjížděli v úterý 8. ledna hned k několika nehodám v našem kraji. Například v Gruně na Svitavsku zasahovali hasiči u nehody autobusu a kamionu. V autobusu cestovalo 27 cestujících. Nehoda se obešla bez zranění. Řidič kamionu si sám sjednal odtah a autobus nakonec z místa nehody odjel sám.

V Brandýse nad Orlicí hasiči pomáhali autobusu, který uvízl v zatáčce. V místě byla kluzká vozovka. V Dolní Dobrouči hasiči pomáhali řidiči, který s vozem skončil v příkopu.

V Klášterci nad Orlicí zapadl do příkopu linkový autobus, který byl nebezpečně nakloněný na bok. Hasiči evakuovali 10 dětí a 2 dospělé osoby. Osoby byly převezeny dobrovolnými hasiči do vesnice. Další autobus hasiči vyprošťovali ve Vendolí. V Rudolticích sjel do příkopu autobus plný dětí. Hasiči autobus během chvilky vyprostili. Vše se obešlo bez zranění.

Kamion vyprošťovali hasiči v Dlouhé Loučce. V Opatovci zapadl kamion, který zablokoval celou silnici I/35. V České Třebové taktéž hasiči vytahovali autobus. V Libkově bylo nutné vyprostit osobní automobil, kterému hrozilo převrácení do příkopu. V Koclířově hasičům pomáhal vytahovat kamion ze závěje traktor. Ve sněhových závějích uvízl i sypač, kterého vytahovali hasiči v Ústí nad Orlicí.

Hasiči během 13 hodin osmého lednového dne zasahovali u 25 událostí v souvislosti se sněhem.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Klášterec nad Orlicí

Klášterec nad Orlicí 

Detailní náhled

Klášterec nad Orlicí1

Klášterec nad Orlicí1 

Detailní náhled

Klášterec nad Orlicí2

Klášterec nad Orlicí2 

Detailní náhled

Dlouhá Loučka

Dlouhá Loučka 

Detailní náhled

Opatovec

Opatovec 

Detailní náhled

Koclířov

Koclířov 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem