HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Sušici při požáru uhynulo přes 80 králíků a 40 slepic

1015FOTOGALERIE VIDEO (MARTIN KRAMER)
V sobotu 1. srpna 2015 pár minut po 11. hodině dopoledne vyhlásilo operační středisko v Sušici poplach profesionálním i dobrovolných hasičů a ještě s jednotkou SDH Dlouhá Ves je vyslalo k požáru dřevěných kolen v chatové oblasti za městem ve směru na Tedražice. Při příjezdu jednotek bylo zřejmé, že na místě síly nestačí a velitel zásahu si povolával na místo posilové jednotky - dobrovolné hasiče z Kolince a Volšov.

Zásah byl náročný nejen kvůli horkému počasí, hasičům ho ztěžoval i terén - kolny se nacházely v prudkém svahu. Nejzásadnějším problémem pro zdárnou likvidaci požáru představoval nahromaděný materiál, boudy byly přeplněné nejrůznějšími předměty - od starých matrací, nábytek, přes kusy lina, koberců až po pletivo. Hasiči museli veškeré předměty vynosit, dohašovat na volném prostranství a následně rozebrat konstrukce staveb.

Uvnitř jedné zahynulo přes 80 králíků a asi čtyři desítky slepic.

Hasební vodu hasiči k místu dopravovali kyvadlově, čerpací stanoviště zřídili na Ostružné.

Předběžně se odhadují škody na 50 tisíc, uchráněné hodnoty na 100 tisíc. Příčinou požáru je nedbalost při používání otevřeného ohně - majitel ponechal oheň bez dozoru.

Zasahující jednotky: 
HZS Sušice,
JSDH Dlouhá Ves
JSDH Kolinec AMDS
JSDH Sušice 
JSDH Volšovy

vytisknout  e-mailem