HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Trhových Svinech hasiči cvičili požár truhlárny

Ve čtvrtek 15. prosince v odpoledních hodinách proběhlo v Trhových Svinech taktické cvičení profesionálních a dobrovolných hasičů na téma: hašení požáru střechy a kanceláře truhlárny. Cvičení se zúčastnila profesionální jednotka hasičů z trhosvinenské stanice a jednotky SDH obcí Trhové Sviny, Borovany a Jílovice.  

Cvičení bylo zahájeno oznámením požáru na tísňovou linku 112, kdy jeden ze zaměstnanců ohlásil fiktivní požár v krbových kamnech, jež se šíří na střechu budovy, kde jsou instalovány fotovoltaické panely.
Trhosvinenští profesionální hasiči, vybaveni dýchacími přístroji, zásah zahájili průzkumem celé truhlárny, a to s rozvinutým dopravním vedením a jedním proudem. Průzkum ukázal, že všichni zaměstnanci firmy se stačili z truhlárny včas evakuovat. Zároveň jednotka simulovaně vypnula v truhlárně elektrickou energii, velitel zásahu od majitele firmy obdržel informaci o umístění a o postupu odpojení fotovoltaických panelů.
Úkolem dobrovolných jednotek bylo zřízení čerpacího stanoviště na místním rybníku a doplňování vody na „požářiště“. Borovanští hasiči rozvinuli dopravní vedení zvnějšku truhlárny a po žebřících vytvořili cestu na střechu budovy, kde umožnili nejen přístup k fotovoltaickým panelům, ale kudy vedli další útočný hasební proud.
Po necelé hodině byl „požár uhašen“ a cvičení ukončeno. Hasiči se pak ještě seznámili s objektem a riziky, která jsou provozem truhlárny a případným reálným zásahem spojena. Zda byly splněny všechny stanovené cíle cvičení, bude vyhodnoceno v následujících dnech.

Odkazy do noveho okna

Cvičení truhlárna, Trhové Sviny - 15. 12. 2016 (2)

Cvičení truhlárna, Trhové Sviny - 15. 12... 

Detailní náhled

Cvičení truhlárna, Trhové Sviny - 15. 12. 2016 (1)

Cvičení truhlárna, Trhové Sviny - 15. 12... 

Detailní náhled

Cvičení truhlárna, Trhové Sviny - 15. 12. 2016 (4)

Cvičení truhlárna, Trhové Sviny - 15. 12... 

Detailní náhled

Cvičení truhlárna, Trhové Sviny - 15. 12. 2016 (3)

Cvičení truhlárna, Trhové Sviny - 15. 12... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem