HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V únoru zasahovali hasiči u 349 událostí

Tahač plameny zcela zničilyPlameny tahač zcela zničily
 
Hasiči Pardubického kraje vyjížděli v únoru roku 2013 celkem k 349 událostem (Pardubice 87, Chrudim 53, Svitavy 87, Ústí nad Orlicí 122).
Nejvíce hasiči zasahovali u technických událostí 179 (Pardubice 44, Chrudim 25, Svitavy 44, Ústí nad Orlicí 66). Mezi technické události patří vyproštění osob z výtahu, nouzové otevření bytu, ale i úniky nebezpečných látek a technologické pomoci.
Během uplynulých osmadvaceti dní hasiči zasahovali u 112 dopravních nehod v kraji (Pardubice 21, Chrudim 23, Svitavy 32, Ústí nad Orlicí 36). Během února likvidovali hasiči 41 požárů (Pardubice 16, Chrudim 2, Svitavy 8, Ústí nad Orlicí 15).
 
Jeden z největších únorových požárů likvidovali hasiči na Orlickoústecku, a to 25. února ve večerních hodinách. Jednalo se o požár tahače s návěsem Mercedes a požár likvidovaly tři jednotky hasičů. Na silnici před odbočkou na Zámrsk si řidič všiml, že mu hoří tahač, na němž převážel ocelové profily, a tak ihned zastavil. Řidič utrpěl zranění, byl v šoku a byl předán do péče zdravotníků. Škoda byla vyčíslena na 2 miliony korun. Příčina vzniku požáru je i nadále vyšetřována.
Čtyři hasičské jednotky vyjížděly v druhý březnový den do Přívratu, kde plameny zasáhly seník plný slámy. Jednotky hasičů ochlazovaly okolní objekty a zřízeno muselo být i čerpací stanoviště pro dostatečný přísun vody na místo události. Uvnitř objektu se nikdo nenacházel. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování a škoda byla vyčíslena na 660 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 1,5 milionu korun.
V předposlední únorový den vyjížděli profesionální hasiči ze Svitav a dobrovolní hasiči z Vendolí a Svitav k požáru novostavby ve Vendolí. Hasiči požár rodinného domu zlikvidovali za 24 minut od nahlášení na operační a informační středisko hasičů. Majitel si novostavbu zapálil sám. Požárem byla poškozena polovina domu. Škoda byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun. Co vedlo majitele domu k založení požáru, se nyní zjišťuje.
 
 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem