HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V zakouřeném domku bylo nalezeno tělo muže.

(22.7.2015) Pět jednotek hasičů vyjelo po patnácté hodině k hlášenému požáru domu v obci Branky na Vsetínsku.  

Minutu před patnáctou hodinou přijal operátor tísňové linky krajských hasičů ve Zlíně oznámení o požáru staršího objektu v obci Branky u Valašského Meziříčí. Jako první dorazili na místo profesionální hasiči z Valašského Meziříčí, které bezprostředně následovaly jednotky dobrovolných hasičů z obcí Kunovice a Branky.
 
K požáru došlo v interiéru neobydleného jednopodlažního rodinného domku. Objekt byl silně zakouřen a v prvních okamžicích nebyl zřejmý rozsah požáru. Velitel zásahu si proto nechal na místo povolat další posilové jednotky dobrovolných hasičů z obcí Podhradní Lhota a Kelč.
 
Ještě než posilové jednotky dorazily na místo byl proveden průzkum objektu, při kterém bylo nalezeno tělo silně popáleného muže. I když nebyly patrné žádné známky života hasiči se pokoušeli o jeho resuscitaci, bohužel marně. Přivolaná lékařka zdravotnické záchranné služby konstatovala smrt.
 
Samotný požár vznikl v jedné z místností domu a vlivem spálení vzdušného kyslíku a zaplnění uzavřeného prostoru zplodinami hoření došlo k jeho samovolnému uhašení. Za dvacet minut od příjezdu na místo pak mohl velitel zásahu ohlásit likvidaci události. Povolané jednotky byly postupně odeslány zpět na své stanice. Místo události si převzali vyšetřovatelé policistů a hasičů, kteří budou zjišťovat okolnosti vzniku této mimořádné události.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
            tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem